Eκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος

ImageΓράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης - 01.25

Έκτακτο - Εκοιμήθη πριν από λίγο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr.

Ο μακαριστός είχε μεταφερθεί από τις αρχές Αυγούστου σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ιδιωτικής Κλινικής καθώς αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας.

Στα τέλη Αυγούστου ο κυρός Παύλος δεν μπορούσε λόγω της επιδείνωσης της υγείας του να επικοινωνήσει με το περιβάλλον του.

Αρχικά είχε διαγνωστεί πως έπασχε από ελεγχόμενη λευχαιμία.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 28 Ιουνίου.

Η πορεία της υγείας του δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει και δυσλειτουργία στα νεφρά.

Μεταφέρθηκε στην κλινική Ευαγγελίστρια και ακολούθως στο Απολλώνειο.

Ο Παύλος Μαντοβάνης θεωρούνταν από τις πιο κρυστάλλινες φωνές της Εκκλησίας της Κύπρου στα θέματα της κατοχής και της διεκδίκησης των κυπριακών δικαίων.

Ο μακαριστός γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1945, ενώ φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών με υποτροφία της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Υπηρέτησε ως ιεροκήρυκας, ως καθηγητής σε ιερατική σχολή και στη μέση εκπαίδευση.

Επίσης έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παν/μιο της Οξφόρδης και το 1985 αναγορεύτηκε από το ίδιο Παν/μιο δρ. Φιλοσοφίας.

Εισήλθε στον κλήρο το 1980 και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1981, το 1993 ανέλαβε καθήκοντα πρωτοσυγκέλλου στη μητρόπολη Κυρηνείας και εξελέγη Επίσκοπος στις 10 Απριλίου του 1994. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία του μακαριστού μητροπολίτη Παύλου θα τελεσθεί στις 14.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πλατύ Αγλαντζιάς, παρουσία Αρχιεπισκόπου Κύπρου, Χρυσοστόμου Β΄, και μελών της Ιεράς Συνόδου.

Τέλος η ταφή του Μητροπολίτη Κηρυνείας θα γίνει στη Λάρνακα.

Εμφανίσεις: 59374
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!