Ανακοινωθέν έκτακτης συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου

synodos_kyprou

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011, σε έκτακτη συνεδρία, υπό την προεδρία της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου και εργάσθηκε ως εξής:

1) Απότισε φόρο τιμής προς τον εκλιπόντα Μητροπολίτη Κυρηνείας Παύλο.

Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη δια μακρών εις τον αείμνηστον Ιεράρχην και ευχήθηκε όπως ο Θεός κατατάξει την ψυχήν του «εν σκηναίς δικαίων» και αναδείξει άξιον διάδοχον αυτού.

2) Αποφάσισε όπως οι ενορίες που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές και δόθηκαν «άχρι καιρού» προς διαποίμανση στην Ιερά Μητρόπολη Κυρηνείας, επιστραφούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Στις επικείμενες εκλογές θα ψηφίσουν οι ανά την Κύπρο διαβιούντες Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρόσφυγες κάτοικοι της Μητροπολιτικής περιφερείας Κυρηνείας.

3) Κατήρτισε το χρονοδιάγραμμα της εκλογικής διαδικασίας για την Μητροπολιτική περιφέρεια Κυρηνείας, όπως προκύπτει από τις πρόνοιες του νέου Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας.

4) Ασχολήθηκε με τα οικονομικά της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και των Ιερών Μητροπόλεων και συζήτησε τρόπους αντιμετώπισης των δυσαρέστων αποτελεσμάτων της οικονομικής κρίσης.

Εμφανίσεις: 57371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!