Deal Αρχιεπισκόπου Κύπρου και Mega Ελλάδος

ImageΤο θρίλερ των τελευταίων εβδομάδων σχετικά με το μέλλον του Mega Κύπρου φαίνεται πως θα έχει αίσιο τέλος και η σημερινή κατάσταση του καναλιού θα συνεχιστεί και μάλιστα θα εδραιωθεί, μέσω συμφωνίας αρκετών χρόνων που θα υπογράψει η Εκκλησία με το Mega Ελλάδος.

Εκεί που οι φήμες, οι οποίες ανέφεραν πως οι δρόμοι Εκκλησίας και Mega Ελλάδος χωρίζουν, ήταν κάτι περισσότερο από οργιώδεις οι εξελίξεις έρχονται να τις διαψεύσουν μέσω υπογραφής νέας συμφωνίας.

Έντονη θέση του Αρχιεπισκόπου ήταν πως το κανάλι θα πρέπει να έχει έντονη θέση τόσο σε σχέση με το Κυπριακό όσο και σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται οι ειδήσεις ευρύτερα και βέβαια η κριτική σε πρόσωπα και καταστάσεις της εγχώριας πολιτικής σκηνής.

Την ίδια στιγμή το Mega Ελλάδος παρουσιαζόταν κάθετο στο να μην τραβήξει αυτό το δρόμο το Mega Κύπρου, ωστόσο, δεν ήθελε να αποχωρήσει από την κυπριακή αγορά αφού είναι ευχαριστημένο από την πορεία και τα έσοδα του κυπριακού Mega.

Οι συζητήσεις έφτασαν σε πολύ οριακό σημείο και διαφαινόταν διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, μέχρι το σημείο που η ελληνική πλευρά διαφοροποίησε τη στάση της, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος ήταν αμετάβλητος στις θέσεις του.

Το Mega Ελλάδος έκανε ορισμένες υποχωρήσεις μέσω παραχωρήσεων στον Αρχιεπίσκοπο κι έτσι η υπογραφή νέας συμφωνίας (σ.σ. η τρέχουσα ολοκληρώνεται 15 Οκτωβρίου) είναι κοντά.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας και το ποσοστό που θα λαμβάνει η κάθε πλευράς από τη νέα συμφωνία δεν είναι γνωστοί, άλλωστε στο μετοχικό κεφάλαιο του Mega Κύπρου μετέχουν τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και η Μονή Κύκκου ως επίσης και το Mega Ελλάδος, οπότε δεν μιλάμε για απλή συμφωνία που αφορά στην αγορά τηλεοπτικού προγράμματος από πλευράς Λόγου αλλά για καθαρή συνεργασία των πλευρών που αναφέρονται άνωθεν.

Το σενάριο της μη συμφωνίας

Οι πιο πάνω πληροφορίες τελούν υπό την αίρεση της μη υπογραφής κάποιας συμφωνίας, εξέλιξη που θα έχει ως αποτέλεσμα Mega Ελλάδος και Εκκλησία να τραβήξουν διαφορετικούς τηλεοπτικούς δρόμους.

Εάν επαληθευθεί το σενάριο του διαζυγίου τότε το Mega Ελλάδος θα ψάξει για εγκαταστάσεις στην Κύπρο, προκειμένου να στεγάσει το κανάλι που θέλει να λειτουργεί στην Κύπρο. Δελτία ειδήσεων και ίσως μία-δύο εκπομπές ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα θα συνοδεύουν το ελληνικό πρόγραμμα.

Μάλιστα την περίοδο που η κατάσταση στις συζητήσεις Mega-Αρχιεπισκόπου ήταν στον αέρα, εντός Mega Κύπρου γινόταν λόγος πως το κανάλι από την Ελλάδα θα επιδιώξει συνεργασία με περίπου 40 άτομα από το σημερινό κανάλι με σκοπό να στελεχώσουν το «νέο Mega Κύπρου».

Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε επαναλειτουργία του Λόγου σε ενδεχόμενο ναυάγιο στις υπό εξέλιξη συζητήσεις με το Mega Ελλάδος. Ο Λόγος δύναται να επαναλειτουργήσει στις εγκαταστάσεις και βέβαια με τα περισσότερα άτομα που στελεχώνουν σήμερα το Mega Κύπρου.

Μάλιστα σε κάποια χρονική στιγμή διέρρευσε ως φήμη πως ο Λόγος κατέληξε σε συμφωνία με το ελληνικό, τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ, προκειμένου να λαμβάνει τηλεοπτικό προϊόν. Σημειώνεται πως το εν λόγω κανάλι είναι κατά βάση ενημερωτικό, με πολλές επικαιρικές εκπομπές αλλά και ντοκιμαντέρ.

Σε μια εβδομάδα θα ξέρουμε

Ημερομηνία-ορόσημο για το Mega Κύπρου αποτελεί η 15η Οκτωβρίου, οπότε και θα διαφανεί -ίσως και με επίσημη ανακοίνωση- που οδηγήθηκε ο διάλογος Αρχιεπισκόπου-Mega Eλλάδος.

Τονίζεται πως οι πληροφορίες αυτή τη στγμή κάνουν λόγο για συμφωνία αλλά τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο σε αυτό το πολύμηνο σήριαλ.

Εμφανίσεις: 110616
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!