Ταμασού Ησαϊας: "Μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος ολοκληρώνεται"

ImageΜε όλο το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας τελέστηκαν σε ατμόσφαιρα ιερής κατάνυξης από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα τα εγκαίνια του νέου μεγαλοπρεπούς ναού της Αγίας Μαρίνας του Αναλυόντα.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων μεταφέρθηκε στην Κύπρο και εκτέθηκε για προσκύνημα με τις ευλογίες του οικείου Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσοστόμου από την ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων Ευβοίας η τίμια κάρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης.

Στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, αφού αναφέρθηκε στο τυπικό και στην ερμηνεία του των εγκαινίων του ναού, τόνισε ότι μέσα στην Εκκλησία ο άνθρωπος ολοκληρώνεται και βρίσκει την σωτηρία της ψυχής του.

«O ναός επιτελεί ένα σημαντικότατο ρόλο στη ζωή του πιστού και της Εκκλησίας. Είναι στενά συνδεδεμένος με την ευχαριστιακή σύναξη, η οποία είναι η κυριότερη σωτηριώδης πράξη της Εκκλησίας της οποίας μέλος είναι ο πιστός», υπογράμμισε.

Εμφανίσεις: 101456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!