Κύπρου: "Πέτυχε ο ανοικτός διάλογος της κοινωνίας των πολιτών"

ImageΤην Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου Διάσκεψη Τύπτου, για να ανακοινωθούν τα συμπεράσματα του «Διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών και ειδικότερα τη νεολαία του τόπου», ο οποίος ξεκίνησε με «Δημόσια Διαβούλευση» που έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Η όλη εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας Κύπρου: www.churchofcyprus.org.cy

Στη Διάσκεψη Τύπου ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β΄ και η Επιτροπή Νεότητας της Ιεράς Συνόδου παρουσίασαν τα πολύ σημαντικά συμπεράσματα της διαβούλευσης και ανακοίνωσαν την προγραμματιζόμενη δράση και τις επόμενες συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Κύπρου μαζί με νέους.

"Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ θεωρεί ότι πέτυχε ο «ανοικτός διάλογος της κοινωνίας των πολιτών» που εγκαινιάστηκε μεταξύ του ιδίου και 23 νέων και προτίθεται να δώσει συνέχεια αφενός για να δοθεί η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και αφετέρου για να κατανοήσει η μια πλευρά τις προσεγγίσεις της άλλης.

Από τα αποτελέσματα τα οποία παρουσιάστηκαν χθες και όπως προκύπτει από 21 ερωτηματολόγια που απαντήθηκαν, συνάγεται ότι 18 νέοι θεώρησαν «πολύ χρήσιμη» τη διαδικασία, άλλοι δύο απάντησαν πως ήταν «αρκετά καλή» και ένας ότι ήταν «λίγο χρήσιμη».

Στο ερώτημα αν θεωρούν ότι τα 17 ερωτήματα που τέθηκαν στον Αρχιεπίσκοπο (στις 9/9/2011) που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση απαντήθηκαν, ένδεκα νέοι απάντησαν «πολύ», εννέα ότι απαντήθηκαν «αρκετά» και ένας «λίγο».

Οι συμμετέχοντες πιστεύουν επίσης πως θα έπρεπε να δοθεί περισσότερος χρόνος στη διαδικασία, ενώ θεωρούν πως δεν ακούστηκαν όλες οι ερωτήσεις.

Στο ερώτημα κατά πόσον θα πρέπει να επαναλαμβάνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα παρόμοιες συναντήσεις, 19 απάντησαν «πολύ» και δύο «αρκετά».

Όταν ζητήθηκε από τους νέους να υποδείξουν με ποιο τρόπο θα ήταν αποδοτικότερη η διαδικασία, ανέφεραν ότι θα ήθελαν να υπάρχει συγκεκριμένη θεματολογία, να υπήρχε διάλειμμα και περισσότερος χρόνος, να γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και να υπάρχει ευκαιρία υποβολής δεύτερης ερώτησης.

Στην ερώτηση αν μπορεί η Εκκλησία να έρθει πιο κοντά στον πολίτη οι νέοι εισηγήθηκαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να επισκέπτεται εκπαιδευτικά ιδρύματα, να πραγματοποιείται δημόσια διαβούλευση σε όλες τις επαρχίες όπως επίσης και στο διαδίκτυο, ενώ υπέδειξαν και την ανάγκη εκσυγχρονισμού της Εκκλησίας.

Στην περίληψη των αποτελεσμάτων αναφέρεται ότι 100% των συμμετεχόντων είχαν θετική άποψη για τη δραστηριότητα.

Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες θέλουν να επαναληφθεί η διαδικασία και να διευρυνθεί.

Ζήτησαν επίσης να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων και να αφιερώνεται περισσότερος χρόνος.

Εξάλλου, υπέδειξαν την ανάγκη παροχής δυνατότητας διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης.

Συνεπεία της πρώτης δημόσιας διαβούλευσης αποφασίστηκε όπως στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας αφιερωθεί χώρος σε θέματα νεολαίας".*

* Το κείμενο μέσα στα εισαγωγικά είναι άρθρο του δημοσιογράφου Βάσου Βασιλείου, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος"

Εμφανίσεις: 66504
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!