Ονομαστήρια Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄

ImageΜε μεγαλοπρέπεια και την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, μέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος ο Β΄.

Το πρωί στον στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεολόγος - Ιεροκήρυκας κ. Γρηγόριος Μουσουρούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή, τους αγώνες και τα μηνύματα που στέλλει προς όλους μας ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ευχήθηκε τέλος στον εορτάζοντα Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, να συνεχίζει να αγωνίζεται καθημερινά για την σωτηρία του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος δέχθηκε, στο Μεγάλο Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, τις ευχές των επισήμων και του λαού για τα ονομαστήριά του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ότι σήμερα άγει τα ονομαστήρια του έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια στον αρχιεπισκοπικό θώκο, ο Μακαριώτατος τόνισε: «Κατά τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Διέρρευσαν τα πέντε χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε. Πιστεύω ότι έγιναν αρκετά, ίσως έπρεπε να γίνουν περισσότερα, αλλά δυστυχώς από διετίας έχουμε μπει σε μια οικονομική ύφεση και έτσι οι αλλαγές και τα έργα για να γίνουν χρειάζεται και οικονομικό υπόβαθρο, διότι άνευ του οικονομικού, δεν μπορούμε να επιτύχουμε πολλά πράγματα».

«Θέλω να πιστεύω ότι η Εκκλησία της Κύπρου περισσότερο από κάθε άλλη φορά σήμερον είναι καλά επανδρωμένη. Η Εκκλησία ευρίσκεται μέσα στο λαό της. Είπα πολλές φορές ότι το σφυγμό του λαού μας τον κρατούμε. Ξέρουμε τι θέλει ο λαός μας. Τον υπηρετούμε και είμεθα έτοιμοι να παραμείνουμε στις αγωνιστικές επάλξεις ούτως ώστε να προσφέρουμε περισσότερα και ο λαός μας να ζει ευτυχισμένα στην γη των πατέρων του. Θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε όλο τον καλό εαυτό μας όλοι για το καλό αυτού του λαού, του οποίου και το αξίζει. Εύχομαι ότι καλό να δώσει για όλους μας και για τον κάθε ένα ξεχωριστά», πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης ότι παραμένει αρκετό ακόμη έργο προς υλοποίηση, όπως είναι η Θεολογική Σχολή που ήταν ένα από τα οράματα του, το Συνεδριακό Κέντρο που επιθυμεί η Εκκλησία να έχει το δικό της Συνεδριακό Κέντρο, όπως και ο Καθεδρικός Ναός «που έστω και μέσα στην οικονομική δυσκολία θα τον αρχίσουμε, γιατί η παλιά Λευκωσία χρειάζεται, εκτός από την ανακαίνισή της, και ένα νέο Καθεδρικό Ναό και θα τον κάνουμε έστω και με θυσίες».

 

Εμφανίσεις: 58797
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!