Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: "Τον καλύτερο θα βγάλουμε"

ImageΤο ποσοστό των ψήψων που έλαβε ο κάθε υποψήφιος για τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Κερύνειας δεν έχει καμία σημασία για την Ιερά Σύνοδο, δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει καμία σχέση αν ένας έλαβε περισσότερες ψήφους από τον άλλο, επισημαίνοντας ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ακόμη και στις εκκλησιαστικές, «ανακατεύονται τα κόμματα, συμπαρίσταται ο πλούτος», με αποτέλεσμα, όπως είπε, πολλές φορές να συγκεντρώνονται ψήφοι σε κάποιον που δεν τις αξίζει.

Γι’ αυτό το λόγο, σημείωσε, η Ιερά Σύνοδος θα επιλέξει εκείνον που κατά τη γνώμη της είναι καλύτερος για το θρόνο, ανεξάρτητα από τη σειρά με την οποία κατετάγησαν στην ψηφοφορία οι τρεις.

Σχολιάζοντας αναφορές ότι η διαδικασία αυτή δεν είναι τόσο δημοκρατική ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι η διαδικασία είναι δημοκρατικότατη.

Όπως έχει δικαίωμα ο λαός να προκρίνει τρεις είπε, έχει και δικαίωμα η Σύνοδος να ψηφίσει τον ένα.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης ότι δεν έχει σημασία για τη Σύνοδο εάν κάποιος διαθέτει λεφτά ή τυγχάνει της υποστήριξης ενός μεγάλου κόμματος και μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους.

Σημείωσε ακόμη ότι το 6% των Χριστιανών ψηφοφόρων ψήφισαν κάποιους άλλους αντί για τα τρία πρόσωπα που επέδειξαν ενδιαφέρον.

Είπε ότι τώρα το λόγο τον έχει η Ιερά Σύνοδος η οποία, όπως είπε, θα συνέλθειτην ερχόμενη Τέταρτη για να επικυρώσει το πρόσωπο που επέλεξε ο λαός, ενώ σε κάποια άλλη μέρα που θα συμφωνηθεί στη σύνοδο θα γίνει η μέρα της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Κυρηνείας.

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΥΚΚΩΤΗΣ

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κυκκώτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιερά Σύνοδος θα λάβει σοβαρά υπόψη το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας που είναι η απόφαση και η βούληση των Κερυνιωτών.

Χαρακτήρισε το αποτέλεσμα πολύ τιμητικό για τον ίδιο και δήλωσε ότι αναλογίζεται το βάρος και την ευθύνη κυρίως όταν προέρχεται από τους Κερυνιώτες.

Εμφανίσεις: 52864
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!