Κύκκου: "Ο Χρυσόστομος Α΄ ήταν πρόμαχος της ελευθερίας"

0-KIRPOUAΤελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην Κάτω Δευτεράς, το ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Του μνημοσύνου προέστη ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, Πορφύριος.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς.

Παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Σταύρος Ευαγόρου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης.

Επιμνημόσυνο λόγο είπε ο καθηγητής, Βαγγέλης Κουφουδάκης, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του Τάσσου Παπαδόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «λαοπρόβλητο ηγέτη» και πρόσθεσε ότι οι παρακαταθήκες του βρίσκονται στο «ιστορικό του διάγγελμα του 2004» για την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

Αποκαλυπτήρια ανδριάντα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Α΄.

Εξάλλου, στο χωριό Στατός της Πάφου, γενέτειρα του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χρυσόστόμου Α' τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του από τον Μητροπολίτη Κύκκου και τον επίτιμο πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη.

Ο Κύκκου Νικηφόρος χαρακτήρισε τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο τον Α' «πολυσύνθετη κορυφαία εκκλησιαστική και εθνική φυσιογνωμία, φλογερό σημαιοφόρο του έθνους, πρόμαχο της ελευθερίας και αγωνιστή της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας».

Ο κ.Λυσσαρίδης μίλησε για εξαιρετική προσωπικότητα, που «λάμπρυνε όχι μόνο την εκκλησιαστική, αλλά και την εθνική ιστορία του τόπου». Ήταν, είπε, δημοκράτης, έτοιμος για συμμετοχή σε αγώνες και για προσωπική θυσία.

Εμφανίσεις: 75314
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!