Ανεγείρεται η Εξαρχία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο – (ΦΩΤΟ)

Image

Με γοργό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες ανοικοδομήσεως του συγκροτήματος της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου, στη Λευκωσία.

Την διαπίστωση αυτή εξέφρασαν εκκλησιαστικοί παράγοντες, οι οποίοι επισκέφτηκαν την τελευταία εβδομάδα το εργοτάξιο και τόνισαν ότι παρά τις υφισταμένες δυσκολίες και την γενικωτέρα δυσπραγία, οι πιστοί, μετ’ ευχαριστήσεως βλέπουν ανοικοδομούμενο το συγκρότημα, το οποίο θα στεγάσει την αντιπροσωπεία του Παναγίου Τάφου στη Κύπρο.

«Τέτοια έργα, πρόσθεσαν, ενισχύουν το ηθικό των πιστών, οι οποίοι ευλαβούνται τα Πανάγια Προσκυνήματα και γενικότερα την Αγία Γη, με τα οποία τους συνδέει μακραίωνη παράδοση».

Ο υπεύθυνος για την ανασυγκρότηση της Εξαρχίας, Σεβ. Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος διευκρίνισε ότι ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την ταχεία αποπεράτωση του έργου.

Επίσης ο κ. Τιμόθεος πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της μέχρι τούδε γενομένης προόδου των εργασιών, οφείλεται στον Διευθυντή της εργοληπτικής εταιρείας κ. Ανδρόνικο Ανδρονίκου, ο οποίος εξ΄αρχής ανέλαβε μετά ζέσεως την εκτέλεση των εργασιών και τις οποίες εν μέρει έχει χρηματοδοτήσει.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι εργασίες επιτελούνται καθημερινά υπό την επίβλεψη του Μητροπολίτη Βόστρων, ο οποίος έχει εμπειρία στα οικοδομικά έργα από τις οικοδομικές του δραστηριότητες στα Ιεροσόλυμα και γενικότερα στην Αγία Γη.

Image

0-exarxia2

0-exarhia3

Image

Εμφανίσεις: 54696
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!