Κάλαντα από τα Σώματα Ασφαλείας στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

5913

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, δέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή τις φιλαρμονικές της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, της Εθνικής Φρουράς (ΣΜΕΦ) και της ΕΛΔΥΚ, καθώς και την πολυμελή χορωδία του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας, οι οποίες τραγούδησαν, με τη συνοδεία βυζαντινών παραδοσιακών οργάνων, παραδοσιακά-βυζαντινά κάλαντα, από διάφορες περιοχές του Ελληνισμού, όπως της Κύπρου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Σμύρνης και του Πόντου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στα μέλη των φιλαρμονικών για την μητρόπολη των εορτών, δηλαδή της Γεννήσεως στον κόσμο του Υιού και Λόγου του Θεού, του Ιησού Χριστού, αλλά και για το νέο έτος 2012, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι τα Χριστούγεννα είναι η δική μας γιορτή, η γιορτή των Χριστιανών.

Το ανέσπερο φως του Κυρίου που ανέτειλε είναι, υπογράμμισε, το φως της αγάπης, της ειρήνης και της γαλήνης για τις ψυχές μας, αλλά και σωτήριο για όλο τον σύμπαν.

Για να αισθανθούμε αυτό το υπερκόσμιο φως, όμως, πρέπει να εισέλθουμε ευλαβικά μέσα στο ταπεινό σπήλαιο, όπου, εν μετανοία, να προσκυνήσουμε τον Κύριο της Δόξας, ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να μας χαρίσει την πληρότητα και την ηρεμία, δηλαδή την πραγματική ειρήνη που ποθούμε.

Επίσης, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στο Εθνικό μας πρόβλημα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα επιλυθεί, για να μπορεί ο λαός μας να επανέλθει στις πατρογονικές του εστίες σε συνθήκες ειρήνης και ελευθερίας.

Ολοκληρώνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τις φιλαρμονικές που τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, καθώς επίσης και τα Σωμάτα Ασφαλείας που εκπροσωπούν, γιατί αυτά αγρυπνούν και υπηρετούν με ηψηλό το αίσθημα της φιλοπατρίας, διαφυλάσσοντας τον τόπο μας από τις επιβουλές των εχθρών και παρέχοντας βοήθεια και προστασία στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τόσα στα μέλη των φιλαρμονικών όσο και στους μαθητές του Μουσικού Λυκείου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και να δώσει ο Θεός ό,τι καλό σε όλους, αλλά και στον καθένα ξεχωριστά.

Εμφανίσεις: 101285
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!