Κύπρου: "Είναι η μόνη φορά που υπάρχουν προϋποθέσεις για σωστή λύση"

Image

Του Λουκά Παναγιώτου, 23.07

Δυναμική και με πολλές ελπίδες, χαρακτηρίζει, την έλευση του 2012 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος διαμηνύει παράλληλα την ετοιμότητα του να συμβάλει ο ίδιος αλλά και η Εκκλησία, στο να είναι καρποφόρος ο νέος χρόνος.

«Από μας εξαρτάται. Μας πρόσφερε ο Θεός δώρα που δεν τα είχαμε σκεφθεί ποτέ. Αν εμείς τα χειριστούμε καταλλήλως, θα απολαύσει και ο λαός μας και η πατρίδα μας θα δει λύση εθνικά σωστή, ούτως ώστε να ζήσει αυτός ο λαός και Έλληνες και Τούρκοι ευτυχισμένοι στη γη των πατέρων τους», ανέφερε.

Στο κήρυγμα του, στο πλαίσιο της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, που τελέστηκε το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό ναό Αγίου Ιωάννη στην Λευκωσία, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου κάλεσε όλους να συμβάλουν στο να είναι θετικό και ευχάριστο το 2012.

«Αν εμείς εργαστούμε σωστά και προγραμματισμένα», συμπλήρωσε, ο νέος χρόνος θα είναι καλός όχι μόνο στα θέματα οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα και στο Κυπριακό.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «είναι η μόνη φορά, που υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σωστή λύση».

Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την ετοιμότητα του να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας καρποφόρου χρονιάς και ανέφερε παράλληλα πως «η Εκκλησία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια ώστε να γίνει καλή διαχείριση των δώρων που μας έστειλε ο Θεός».

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου εψάλη, στον Καθεδρικό ναό, δοξολογία για το νέο έτος, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστόμου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης και ο προεδρικός επίτροπος Γιώργος Ιακώβου.

Ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο οποίος ανέλαβε από σήμερα και για έναν χρόνο την προεδρία για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασε αισιοδοξία ότι «η νέα χρόνια ανατέλλει με καλούς οιωνούς για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και για το Κυπριακό πρόβλημα».

«Μπορούμε», τόνισε ο κύριος Ηλίασης, «με ενότητα και σύνεση να προχωρήσουμε μπροστά και να φέρουμε καλύτερες ημέρες για τον τόπο μας. Κορυφαίος στόχος για το 2012 είναι μία Κύπρος ελεύθερη και επανενωμένη».

 

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!