Το ΥΠΕΞ της Κύπρου για την Ιερά Μονή του Αγίου Ανδρέα

apostolos_andreas

Επείγουσα είναι η ανάγκη αναστήλωσης της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και συμφωνεί με την έκκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου προς το κοινό να μην επισκέπτεται το Μοναστήρι μέχρις ότου επιτευχθεί τουλάχιστον η υποστύλωση των τμημάτων που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. 

Όπως αναφέρει, η «Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή έχει ενημερωθεί από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ιστορική Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία και την επείγουσα ανάγκη αναστήλωσης της. Για τη διάσωση του ιστορικού Μοναστηριού βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια μέσω της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει, «συμφωνεί με την έκκληση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου προς το κοινό να μην επισκέπτεται το Μοναστήρι μέχρις ότου επιτευχθεί τουλάχιστον η υποστύλωση των τμημάτων που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης, εφόσον ως πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να τεθεί η ασφάλεια των πιστών».

Εμφανίσεις: 60988
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!