Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με Μουφτή

talip.kiproyΟ Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο ΙΙ και ο Μουφτής των κατεχομένων Ταλίπ Αταλάι συναντήθηκαν αργά το πρωί στην Αρχιεπισκοπή όπου ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα για τον Μουφτή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή της Πρεσβείας της Σουηδίας, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο Διαθρησκευτικός Διάλογος, ο Μουφτής ευχήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο για την μεγάλη εορτή του Πάσχα.

Οι δυο θρησκευτικοί ηγέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά τις “εκλογές” στα κατεχόμενα ώστε από κοινού να συναντήσουν τους δύο ηγέτες , τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον ηγέτη των Τ/κ που θα προκύψει από τον δεύτερο γύρω της αναμέτρησης.

Υποσχέθηκαν ότι θα υποστηρίζουν τις θρησκευτικές ανάγκες της κάθε κοινότητας μαζί και όχι ξεχωριστά ο κάθε ένας στη δική του θρησκευτική ομάδα γιατί μόνο στην βάση αυτής της αρχής θα σημειωθεί πρόοδος στον διάλογο μεταξύ των δύο θρησκευτικών ηγεσιών, ανέφερε η διπλωματική πηγή στο ΚΥΠΕ.

Εμφανίσεις: 2153
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!