Εορτή Ζωοδόχου Πηγής στην Ζωοπηγή Λεμεσού

Zoopigi 2

Μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα, με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στον περικαλλή ξυλόστεγο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην κοινότητα Ζωοπηγή της επαρχίας Λεμεσού, η πρώτη μεγάλη Θεομητορική εορτή μετά την Ανάσταση του Κυρίου.

Πλήθος κληρικών και φιλεόρτων Χριστιανών, όλων των ηλικιών, προσήλθαν με ευλάβεια και συγκίνηση στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό για να ζητήσουν την βοήθεια της Μεγαλόχαρης Κυρίας Θεοτόκου και να λάβουν τη χάρη και την ευλογία Της.

Των ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξείχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος σε συναφή θέματα σχετικά με τα επίκαιρα γεγονότα της Αναστάσεως του Χριστού, του Πάσχα και της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής.

Μετά την Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ακολούθησε η Λιτή από την ιστορική εκκλησία και ο λαός, σύμφωνα με το κυπριακό έθος, πέρασε κάτω από την Εικόνα της Παναγίας για να λάβουν δύναμη και ευλογία.

Zoopigi 1

Zoopigi 5

Zoopigi 6

Zoopigi 7

Zoopigi 8

Zoopigi 9

Zoopigi 3

Εμφανίσεις: 23509
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!