Τιμητική διάκριση για τον Ταμασού Ησαΐα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Ierosolyma 6a

Στους Αγίους Τόπους βρίσκεται τις αυτές μέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συνοδευόμενος από ομάδα προσκυνητών και τον Πρωτοσυγκελεύοντα της Μητροπόλεως Ταμασού Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Στυλιανού και οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο.

Στην συνάντηση αυτή ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την εγκάρδια υποδοχή των προσκυνητών και του προσέφερε ως δώρο μία ανάγλυφο εικόνα της Παναγίας και μία ξύλινη λειψανοθήκη.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μιλώντας προς τους προσκυνητές αναφέρθηκε στην παρουσία και τους αγώνες της Σιωνίδος Εκκλησίας και του Τάγματος των Σπουδαίων, σημειώνοντας ότι η παρουσία και η προσκυνηματική τους θεωρία στην Αγία Γη ενισχύει το έργο των Αγιοταφιτών Πατέρων.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα την τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

Η απονομή της τιμητικής αυτής διακρίσεως πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σεμνής τελετής, στην αίθουσα του Θρόνου, την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015, στην παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Εξάρχου του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και άλλων Αγιοταφιτών Πατέρων.

Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του προς ενίσχυση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, της Μητρός των Εκκλησιών και της Αγιοταφιτικής αδελφότητος για να συνεχίσουν να δίδουν την μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην Αγία Γη.

Τέλος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων επέδωσε στον π. Θεόδωρο επιστήθιο σταυρό από φίλντισι και διένειμε προς όλους τους προσκυνητές πασχαλινά αυγά και Ιεροσολυμίτικες ευλογίες.

Ierosolyma 4

Ierosolyma 5

Ierosolyma 7

Ierosolyma 2

Ierosolyma 3

Ierosolyma 1

Εμφανίσεις: 16874
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!