Ακολουθία Αναστάσεως και Εσπερινός της Αγάπης στον Πύργο Τηλλυρίας (ΦΩΤΟ)

Esperinos Agapis 2

Με την προβλεπομένη εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, ο ευσεβής λαός του ακριτικού Πύργου Τηλλυρίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη του, Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρο, εόρτασε πανηγυρικά την μεγίστη των εορτών της Εκκλησίας μας, την Ανάσταση του Κυρίου, το ακράδαντο θεμέλιο, πάνω στο οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα της Πίστεώς μας.

Από νωρίς, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, εκατοντάδες πιστοί γέμισαν ασφυκτικά τον μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάτω Πύργου, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του Πανιερωτάτου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Στη συνέχεια, μέσα στο λαμπριάτικο και ευφρόσυνο κλίμα του μηνύματος της Αναστάσεως, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, στην οποία παρέμεινε και συμμετείχε, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, πλήθος χριστιανών, οι οποίοι κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, προεξάρχοντος και πάλι του Μητροπολίτου Κύκκου, με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη Ανθεμίου Κυκκώτη, του Ιερού Κλήρου της κοινότητος και των περιχώρων και την πληθωρική παρουσία του ευσεβούς λαού της περιοχής ψάλθηκε, στο Μητροπολιτικό Ναό, ο καθιερωμένος Εσπερινός της Αγάπης.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας διαβάστηκε, σύμφωνα με την παράδοση, το ιερό Ευαγγέλιο «Ούσης οψίας...» σε διάφορες ξένες γλώσσες, δείγμα της οικουμενικότητας της παρουσίας του κηρύγματος του Χριστού στον κόσμο.

Λίγο πριν το τέλος του Εσπερινού της Αγάπης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτή γύρω από το Ναό και στην συνέχεια, ο Πανιερώτατος, ευλόγησε και πρόσφερε ως ευλογία στο πολυπληθές εκκλησίασμα, πασχαλινά αυγά.

Anastasi 1

Anastasi 2

Anastasi 3

Anastasi 4

Anastasi 5

Esperinos Agapis 2

Esperinos Agapis 3

Esperinos Agapis 4

Esperinos Agapis 5

Esperinos Agapis 6

Εμφανίσεις: 25197
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!