Η Πρώτη Ανάσταση στο Παραλίμνι και το έθιμο των δευτερολέπτων

kipros-4

Με λαμπρότητα τελέστηκε η πρώτη Ανάσταση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Το μαύρα υφάσματα που κάλυπταν τις ιερές εικόνες, σύμβολα του πένθους, έπεσαν και το χαρμόσυνο μήνυμα του Μεγάλου Σαββάτου ''Ανάστα ο Θεός κρίνον την γη'' που προμηνύει τον Καλό Λόγο, μαζί με την αναπαράσταση του μεγάλου σεισμού αντήχησαν σε όλους τους ιερούς ναούς.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος προέστη του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

Μετά την Μεγάλη Είσοδο ως είθισται τα τελευταία χρόνια η υπόλοιπη Θεία Λειτουργία τελείται στον Σολέα του ναού, πάνω στο ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε επίσης από νωρίς το πρωί και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου αναβίωσε για ακόμη μια χρονιά από τον προϊστάμενο του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ηρακλείδιο Ξιούρο το έθιμο που θέλει τον λειτουργό να μεταφέρει την προμήνυση της Αναστάσεως μέσα σε δευτερόλεπτα.

kipros-1

kipros-3

kipros-5

kipros-2

Εμφανίσεις: 36311
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!