Η Κυριακή των Βαΐων στην Ελεύθερη Αμμόχωστο

ammoxosto-3

Με λαμπρότητα και κατάνυξη, ο ευσεβής λαός της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, εόρτασε την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Βαΐων ή της Ελιάς όπως επεκράτησε να είναι γνωστή στην Κύπρο, η οποία και σηματοδοτεί την είσοδο μας στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα για «να συμπορευθούμε μαζί με τον Κύριο μας στην πορεία προς τον Σταυρό, να νεκρώσουμε τον παλαιό εαυτό μας και να ζήσουμε την χαρά της Αναστάσεως».

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Σωτήρα, τελέστηκε η καθιερωμένη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Κατά την ημέρα αυτή πριν την Τουρκική εισβολή του 1974, γινόταν μεγάλη πανήγυρις και λαμπρά εορτή στην κατεχόμενη σήμερα ενορία του Αγίου Μέμνωνος Αμμοχώστου.

Έτσι οι εκτοπισμένοι κάτοικοι της ενορίας Αγίου Μέμνωνος μαζί με τον πόνο της προσφυγίας τιμούν καθ' έτος την μεγάλη αυτή εορτή στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως στην Σωτήρα.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε η λιτανεία γύρω από το ναό και η τελετή της ευλογίας των κλάδων της ελαίας.

ammoxosto-2

ammoxosto-1

Εμφανίσεις: 12173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!