Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον Πατριάρχη Βουλγαρίας (ΦΩΤΟ)

boulgarias-isaias-12

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Βουλγαρίας είχε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού έφτασε στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο και την Συνοδεία του.

Κατά την είσοδό του στο Πατριαρχικό Μέγαρο έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτό, καθώς και Ιεράρχες και Κληρικούς του Πατριαρχείου.

Η συνάντηση διήρκησε πάνω από μια ώρα, και πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και αδελφικό κλίμα.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχαρίστησε τον Πατριάρχη που τον συνάντησε, τονίζοντας ότι είχε μεγάλο πόθο να λάβει την ευχή του.

Επίσης ο κ. Ησαϊας ενημέρωσε τον Πατριάρχη για την κατάσταση που επικρατεί στις κατεχόμενες εκκλησίες, ζητώντας τις προσευχές ώστε να επιστραφούν ξανά στην Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Ο Πατριάρχης άκουσε με πολύ προσοχή τον Πανιερώτατο, υπογραμμίζοντας ότι "εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει, και πάντα με προσευχή και εργασία."

Επίσης να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως ανέφερε ότι είναι μέγαλη ευλογία για την Εκκλησία της Βουλγαρίας ο Πατριάρχης Νεόφυτος, και πως με την προσευχή του πολλά θέματα έχουν λυθεί.

Τέλος έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, όπου ο Μητροπολίτης Ταμασού προσέφερε στον Πατριάρχη μια εικόνα του Αγίου Ηρακλειδίου.

Νωρίτερα ο Πανιερώτατος πραγματοποιήσε επίσκεψη στον Ναό της Αγίας Κυριακής και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

boulgarias-isaias-1

boulgarias-isaias-2

boulgarias-isaias-3

boulgarias-isaias-4

boulgarias-isaias-5

boulgarias-isaias-6

boulgarias-isaias-7

boulgarias-isaias-8

boulgarias-isaias-9

boulgarias-isaias-10

boulgarias-isaias-11

boulgarias-isaias-13

boulgarias-isaias-14

boulgarias-isaias-14

boulgarias-isaias-15

boulgarias-isaias-16

boulgarias-isaias-17

boulgarias-isaias-18

boulgarias-isaias-19

boulgarias-isaias-20

boulgarias-isaias-21

boulgarias-isaias-22

boulgarias-isaias-23

tamasou-filippoupoleos-1

tamasou-filippoupoleos-2

tamasou-filippoupoleos-3

tamasou-filippoupoleos-4

tamasou-filippoupoleos-5

tamasou-filippoupoleos-6

tamasou-filippoupoleos-7

Εμφανίσεις: 30290
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!