Κύπρου: ''Να βλέπει τη δική του στάση, να κοκκινίζει και να σιωπά'' (ΒΙΝΤΕΟ)

kiprou1

Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό προκαλεί το Tweet του Αμερικανού Πρέσβη στην Κύπρο, ο οποίος συνέδεσε με ερώτημα την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Μόσχα με τη δολοφονία του πολιτικού Μπορίς Νεμπτσόφ έξω από το Κρεμλίνο.

Τον χορό των αντιδράσεων άνοιξε πρώτος ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο οποίος καταδίκασε ανεπυφύλακτα τη στάση τόσο των Αμερικανών όσο και των Βρετανών. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοποος κάλεσε την Κυβέρνηση να θέσει θέμα ανάκλησης του Αμερικανού Πρέσβη.

«Να βλέπει τη δική του στάση, να κοκκινίζει και να σιωπά»

«Ουδέποτε στήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία οσάκις είχαμε θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Πάντοτε πηγαίναμε στη Ρωσία, στη Γαλλία, την Κίνα, ουδέποτε στην Αγγλία και στην Αμερική που αυτοί μας δημιουργούσαν τα διάφορα προβλήματα. Καταδικάζω και ανεπιφύλακτα την στάση τόσο τη στάση του Άγγλου πρέσβη στην Κύπρο, του Φόρειν Όφις, όπως και την στάση του Αμερικανού πρέσβη. Δεν ξέρω αν η Κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την ανάκληση του. Είναι μια απαράδεκτη στάση, είμαστε ανεξάρτητη χώρα, μπορούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε συμφωνίες και οφείλει να βλέπει ο κύριος πρέσβης και τη στάση της κυβέρνησης του, και να κοκκινίζει από ντροπή και να σιωπά», είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Εμφανίσεις: 32670
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!