Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Καταλύτης για την οικονομία τα μεγάλα έργα''

kypeΗ υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα είναι καταλύτης για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο, εκτιμούν η ηγεσία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών στην Αρχιεπισκοπή, αναφέρθηκε ότι η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην κυπριακή κοινωνία, όπως νέες θέσεις εργασίας, εισροή φορολογικών εσόδων στα ταμεία του κράτους, επενδυτικές ευκαιρίες και αναπτυξιακό όφελος για την ευρύτερη οικονομία της χώρας.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις αναφορικά με την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση των έργων, καθώς και για τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας στην Κύπρο.

Ως προς την επένδυση στη Γεροσκήπου, αναφέρεται ότι το μοντέλο που υιοθετείται στις διαδικασίες αδειοδότησης μπορεί να αφήσει πίσω του ένα θετικό προηγούμενο ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών που συνδέονται με μεγάλες αναπτύξεις και τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Προστίθεται ότι σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, Ανδρέα Δημητριάδη, η συνάντηση ήταν «χρήσιμη και εποικοδομητική», με κοινή, ενώ ήταν κοινή η διαπίστωση ότι «η υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή δραστηριότητα».

Πρόσθεσε ότι «επιβάλλεται να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που διαχρονικά αποτελούσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη».

Ο κ. Δημητριάδης κατέληξε, λέγοντας ότι «ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων επιδιώκει στενή συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην κοινή προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη και επιστροφή στην ευημερία».

Εμφανίσεις: 16585
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!