Κύπρου: ''Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή δυστυχώς θέση''

cyprus.xrisostomos

Γράφει ο Νέστορας Βασιλείου

Σκούρα βλέπει τα πράγματα για την Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά και τη συμφωνία που προέκυψε στο κρίσιμο Eurogroup της περασμένης Παρασκευής. Θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε καλώς και διαπραγματεύθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκείνος που ζητεί, λαμβάνει.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δινή δυστυχώς θέση. Το χρέος είναι τόσο πολύ που καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Πρέπει να φανεί η Ευρώπη πολύ κοντά στην Ελλάδα, να της συμπαρασταθεί. Πιστεύω ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρουν», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος θεωρεί ότι και η Κύπρος έχει περιθώρια διεκδίκησης. «Πιστεύω ότι έπρεπε να διεκδικήσουμε. Ποτέ δεν είναι αργά και σήμερα μπορεί να διεκδικήσουμε διότι και εμείς έχουμε αρκετά βάρη», είπε.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ήταν κάθετος όσον αφορά το νόμο των εκποιήσεων ο οποίος τελεί σε αναστολή μέχρι το Μάρτιο.

Όπως λέγει, πρέπει αφενός να προστατευθούν οι φτωχοί και αφετέρου οι έχοντες να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους.

Στέλνει την ίδια ώρα και το μήνυμά του σε μια άλλη ομάδα πολιτών.

«Εκείνοι που έχουν επαύλεις μεγάλες, που δεν έχουν και την ανάλογη οικονομική ευχέρεια οφείλουν να διορθώσουν το λάθος τους και αντί να κατοικούν μέσα σε επαύλεις των 500 τετραγωνικών μέτρων να πάρουν ένα διαμέρισμα των 120 να ζουν αξιοπρεπώς. Οι εγωισμοί πρέπει να σταματήσουν», είπε.

Σαφές είναι και το μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενόψει της μετάβασής του την Τρίτη στη Μόσχα και τις εκεί επαφές του με το Ρώσο πρόεδρο και αξιωματούχους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Εάν δεν δώσουμε δεν θα πάρουμε. Οσάκις χρειαστήκαμε τους Ρώσους στο Συμβούλιο Ασφαλείας, πάντοτε μας υποστήριζαν, ποτέ δεν μας υποστήριξε ούτε η Αγγλία, ούτε η Αμερική. Ανήκωμεν μεν στη Δύση αλλά δεν μας βλάπτει και η Ανατολή», τόνισε.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος ανέφερε ότι οι διευκολύνσεις που δίδονται σε άλλες χώρες από την Κύπρο πρέπει να δίδονται και στη Ρωσία.

Εμφανίσεις: 20456
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!