Τι ευχή θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στον Α. Τσίπρα

arxiepiskopos kyprou

Την ευχή να πάει καλά για το καλό του ελληνικού λαού, θα δώσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο το νησί.  

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα αναφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά την αυριανή τους συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι πρώτα θα τον ακούσει και στη συνέχεια θα του ευχηθεί “να πάει καλά για το καλό του ελληνικού λαού”.  

“Του ευχόμαστε να πετύχει για το καλό του ελληνικού λαού και αν επιτύχει η επιτυχία θα είναι του ελληνικού λαού και όχι δική του”, πρόσθεσε.   Αναφέροντας ότι όπως πήγαινε η Ελλάδα “θα δυσκολευόντουσαν πολύ να υπερβούν τις δυσκολίες και να ομαλοποιηθεί η ζωή των αδελφών”, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι “η νέα Κυβέρνηση και αφού την ψήφισε ο λαός ήθελε κάτι το διαφορετικό”, προσθέτοντας ότι “αν το πετύχει – είναι δύσκολο πράγμα – εμείς θα τους συγχαρούμε και να πάρουν και άλλοι παραδείγματα”.  

“Αν δεν το καταφέρουν οφείλουν να βάλουν νερό στο κρασί τους για το καλό του λαού”, γιατί, όπως είπε, όποιος διευθύνει τα δημόσια πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα πάντα και πρέπει να ενεργεί με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να υπηρετεί το συμφέρον του λαού που τον ψήφισε.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε και στην Κύπρο να αλλάξουμε πολιτική σε σχέση με την τρόικα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι “εμείς είμαστε μικρή οικονομία και μπορούμε να βγούμε από τα αδιέξοδα”, προσθέτοντας ότι “το να είμεθα διεκδικητικοί δεν είναι λάθος και έπρεπε όλες οι Κυβερνήσεις να ήταν διεκδικητικές για το καλό του λαού”.  

“Σίγουρα τα χρέη μας πρέπει να τα αναγνωρίσουμε. Όταν δανειζόμαστε γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικά μας, είναι ξένα τα λεφτά και πρέπει να τα επιστρέψουμε”, πρόσθεσε.  

Ανέφερε ότι στην Ελλάδα, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, δεν αμφισβητούν το χρέος τους και "δεν θέλουν να αδικήσουν κανέναν κράτος", αλλά θέλουν να επιστρέψουν τα χρήματα.

Ερωτηθείς για τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης μέσα την ΕΕ έναντι της Ρωσίας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι “καλά έκανε η Ελλάδα και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και εμείς” και διερωτήθηκε γιατί στην περίπτωση μας “δεν τιμώρησαν τον εισβολέα”, αναφέροντας ότι “δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν επιτρέπονται”.  

“Υπάρχει χρόνος, μέσω συνομιλιών, να λυθούν όλα τα προβλήματα και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος δια των όπλων δεν μπορεί να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα αντίθετα θα προσθέσουν και άλλα προβλήματα”, πρόσθεσε.   “Με το να κάνουν ένα λαό να πεινάσει δεν λύνονται προβλήματα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι, ενώ έριξαν την τιμή του πετρελαίου και “εμάς μας συμφέρει, ταυτόχρονα είναι προστυχιά γιατί θέλουν να ρίξουν την οικονομία ενός λαού και είναι απαράδεκτο”.   “Αν αφήσουν αυτή την τιμή να τους πω μπράβο. Αλλά όχι θέλουν να τιμωρήσουν την Ρωσία κάνουν αυτές τις διεργασίες”, κατέληξε.

Εμφανίσεις: 35272
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!