Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για Τσίπρα: ''Δικαίωμα του''

cyprus.xrisostomos

Την ευχή η Ελλάδα να βρει συμπαράσταση από την Ευρώπη για να καταφέρει να εξοφλήσει το χρέος της, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, προσθέτοντας πως δυστυχώς οι Ευρωπαίοι είναι “συμφεροντολόγοι και κοιτάζουν μόνο το δικό τους συμφέρον”.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα όπου μετέβη με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και κληθείς να σχολιάσει τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως «έχουμε Δημοκρατία, αυτό αποφάσισε ο ελληνικός λαός, δεν μπορούμε εμείς να έχουμε άλλη άποψη. Σεβόμαστε την άποψη του ελληνικού λαού, του ευχόμεθα να επιτύχει στο δύσκολο έργο που από σήμερα αναλαμβάνει».

Αφού ανέφερε ότι «δεν είναι εύκολο πράγμα αφού το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλο», ευχήθηκε «να τους βοηθήσει ο Θεός να βγουν από πάνω. Δεν φαίνεται όμως ότι εύκολα αυτός ο λαός θα καταφέρει να εξοφλήσει το χρέος και να ανέβει από οικονομικής άποψης».

Δυστυχώς, συνέχισε, «η Ελλάδα είναι ένα κράτος που καλά - καλά δεν έχει δομές και χρειάζεται πρώτα - πρώτα να δομηθεί καταλλήλως το κράτος. Χρειάζεται πολλή δουλειά, χρειάζεται θάρρος και χρειάζεται συμπαράσταση από την Ευρώπη» και ευχήθηκε η Ελλάδα «να βρει αυτή τη συμπαράσταση από την Ευρώπη. Εάν λάβω υπόψη τα δικά μας, δυστυχώς οι Ευρωπαίοι όλοι είναι συμφεροντολόγοι, κοιτάζουν το δικό τους και δεν κοιτάζουν τους εταίρους όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος που ούτε λίγο ούτε πολύ, το είπαμε πολλές φορές, μας τιμώρησαν».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας με πολιτικό όρκο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε «δικαίωμα του. Δεν νομίζω ότι μπορώ να υπεισέλθω στα προσωπικά του, αυτά πιστεύει, αυτά έκανε, είναι δουλειά δική του, δεν μας αφορά εμάς. Το πολύ - πολύ λόγο να έχει η Εκκλησία της Ελλάδος και όχι της Κύπρου».

Σε ερώτηση για το Κυπριακό, είπε ότι «δυστυχώς το Κυπριακό δεν έχει λύση. Οι μαξιμαλιστικές θέσεις της Τουρκίας δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσο χρόνο μπορεί και βρίσκεται ο Ερντογάν επικεφαλής της Τουρκίας δεν πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λύση».

Διαχρονικά, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, «όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις μιλούσαν πάντοτε για τα τετελεσμένα της εισβολής, για τις πραγματικότητες όπως συνηθίζουν να λένε και εμείς τέτοιες πραγματικότητες δεν αναγνωρίζουμε. Είναι δικά μας και τα σπίτια, οι περιουσίες των προσφύγων μας, δεν τα απεμπολούμε, είναι δικά μας και θα τα πάρουμε αργά ή γρήγορα».

“Εμείς θέλουμε αυτό να το πιστέψει και ο λαός μας και όλες οι κυβερνήσεις και οι αγώνες μας πρέπει να στρέφονται προς αυτή τη κατεύθυνση» είπε.

Αναφορικά με τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κιτίου, ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά και ο Θεός να του δίδει πάντοτε υγεία και δύναμη για να ποιμαίνει την επαρχία της Λάρνακας. Είναι ο πρώτος μας Μητροπολίτης, χαιρόμαστε γιατί είναι καλά στην υγεία του και η συνεργασία μας είναι απόλυτη».

Είμαστε αποφασισμένοι, συνέχισε ο Κύπρου Χρυσόστομος, «αυτή τη συνεργασία να τη συνεχίσουμε για το καλό της πατρίδας μας, του λαού μας αλλά ειδικότερα του ποιμνίου της Λάρνακας».

Εμφανίσεις: 37069
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!