Η εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Λευκωσία (ΦΩΤΟ)

lefka-12

Με μεγάλη συμμετοχή πιστών τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγ. Αντωνίου Λευκωσίας.

Ο Ναός αυτός είναι πλέον Μετόχιον της Ι. Μονής του Απ. Βαρνάβα, που ευρίσκεται στα κατεχόμενα, αφού προσφάτως τα παρά τον Ναό κτίσματα ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων με την φροντίδα του νέου Καθηγουμένου Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου.

Χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο και άλλους κληρικούς,που ήλθαν να συλλειτουργήσουν και συνεορτάσουν. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Βόςτρων κ. Τιμόθεος. 

Τον θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Κορωνειας κ. Παντελεήμων. 

Ο Αγ. Αντώνιος,είπε ο Σεβασμιώτατος,ονομάστηκε Μέγας και καθηγητής της ερήμου. Εδίδαξε και διδάσκει δια μέσου των αιώνων τι σημαίνει Ορθόδοξος Μοναχισμός και χριστιανική άσκηση. 

Θα ερωτήσει κάποιος : Αυτά ισχύουν για τους Μοναχούς. Εμάς τους πιστούς τι έχει να μας διδάξει ο Αγιος;

Η άσκηση με την ευρύτερη έννοια είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο. Για τον ίδιο τον εαυτό του,αλλά και για τις ανθρώπινες σχέσεις του. (βλ. Μητροπολίτου Κορωνείας "Ψήγματα" σελ. 189 ).

Άσκηση χρειάζεται αν θέλουμε να κατευθύνουμε και όχι να μας κατευθύνει το άρμα των ενστίκτων μας. Να διατηρούμε δηλ.την ελευθερία μας έναντι του ίδιου του εαυτού μας.

Άσκηση χρειάζεται στις διανθρώπινες σχέσεις. Στην φιλία,όταν προκύπτουν εντάσεις,συγκρούσεις και δυσαρέσκειες.

Άσκηση χρειάζεται στο γάμο. Για να υπάρχει αμοιβαία ανοχή αδυναμιών και προ παντός πιστότητα και αλληλοσυμπαράσταση.

Άσκηση στην καθημερινή μας ζωή.στην χρήση του χρόνου μας. Όταν επιλέγουμε σωστά την αξιοποίηση της κάθε μας ώρας. Θυσιάζομε το δευτερεύον, το επουσιώδες,το φθηνότερο για το πρωτεύον, το ουσιώδες, το ακριβότερο

Η άσκηση έχει σχέση και με την λιτότητα που θέτει ένα όριο στον καταναλωτισμό μας.

Άσκηση απαιτείται και στην σχέση μας με τον Θεό. Για να μένουμε κοντά Του, όταν όλα προσπαθούν να μας απομακρύνουν από Αυτόν. Γι' αυτό " μόνο όποιος μπορεί να επιλέγει σωστά μπορεί να κρατά ελεύθερη την καρδιά του για τον Θεό " ( βλ. Μητροπολίτου Κορωνείας " Με όραμα και τόλμη "σελ.87 ).

Βέβαια υπάρχει και η Μοναχική άσκηση των αληθινών Μοναχών και ασκητών. Αυτοί αποτελούν την ζωντανή διαμαρτυρία για την υλοφροσύνη και την υποδούλωση του ανθρώπου στο παροδικό και φθαρτό. Μας εμπνέουν στον αγώνα για την κατάκτηση της ελευθερίας "των τέκνων του Θεού" (παράβ. Μητροπολίτου Κορωνειας " Ψήγματα " σελ. 189 ).

Προ της Απολύσεως ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Άγιο Κορωνειας και του επέδωσε αργυρόν Δίσκον με απεικόνιση του Αγ. Αποστόλου Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Κύπρου κ. Χρυσόστομον και τον Άγιο Καθηγούμενο και ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευλογία του Αγ. Βαρνάβα και να αξιοθούμε να εορτάσουμε και στην απελευθερωμένη Ι.Μονή Του.

lefka-1

lefka-2

lefka-3

lefka-4

lefka-5

lefka-6

lefka-7

lefka-8

lefka-9

lefka-10

lefka-11

lefka-13

Εμφανίσεις: 34777
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!