Σύναξη Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας

sina1

Η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε τα μέλη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών των 40 Ενοριών και Κοινοτήτων της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, σε εκκλησιασμό την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προέστη, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και κήρυξε τον Θείο λόγο, προσφέρθηκε κέρασμα και πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της παραδοσιακής Βασιλόπιτας.

Το σκεπτικό της σύναξης όλων των μελών των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης αρχιεπισκοπικής περιφερείας να παραστούν, τόσο στον κοινό εκκλησιασμό, όσο και στη δεξίωση που παρέθεσε ο Μακαριώτατος, στέφθηκε με επιτυχία.

Όλοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την πρωτοβουλία. Η σύναξη αυτή έδωσε σε όλους την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν σκέψεις για κοινές αγωνίες, προβληματισμούς και μελλοντικούς σχεδιασμούς, κατεξοχήν του πως η νέα γενεά θα πλησιάσει πιο πολύ και θα αναπτύξει ενδιαφέρον για τα κοινά, τόσο για την Εκκλησία, όσο και ευρύτερα για την κατεχόμενη κοινότητα καταγωγής τους.

Η παρουσία στην εκδήλωση του ίδιου προσωπικά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου είχε τη δική της αξία και σημειολογικά μηνύματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους εκτοπισμένους και τα τους δώσει τις πατρικές του ευχές, καθώς και τις δέουσες παραινέσεις για το πολύπλευρο έργο που έχουν να επιτελέσουν ως Εκκλησιαστικοί Επίτροποι των κατεχομένων ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος έκανε ειδική αναφορά στο έργο και την προσφορά του Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, στην ανασύσταση και λειτουργία των εν λόγω Εκκλ. Επιτροπών.

Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτα και αργότερα ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κ. Ζαχαρία Βασιλειάδη, επίτροπο της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας, που βρήκε το φλουρί, το δώρο-ευλογία το ασημένιο εικόνισμα της Συνάντησης στην Πάφο, το 45-46 μ. Χ., των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου και τον εκχριστιανισμό του Ανθύπατου Σέργιου, του πρώτου Ρωμαίου Διοικητή και του πρώτου Ευρωπαίου επίσημου.

sina2

sina3

Εμφανίσεις: 28555
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!