«Χριστός ετέχθη» στο Παραλίμνι

Xristougennon 1

Του Λουκά Παναγιώτου

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάσθηκε η «Μητρόπολις των εορτών», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας προσήλθαν με ευλάβεια, από τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Μητροπολιτικό Ναό, για να εορτάσουν την κατά σάρκα Γέννηση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μετέχοντας της λαμπράς πανηγύρεως και για να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Πογιατζιή, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Ηρακλείδιο Ξιούρο και Αναστάσιο Ισαάκ, τους Πρωθιερείς Δανιήλ Άνγκελ και Αλέξιο Αυσίεβιτς και τους διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Φίλιππο Φιλίππου.

Στο εόρτιο μήνυμα του, ο Πανιερώτατος, ευχήθηκε «ο ενανθρωπήσας Θεάνθρωπος Κύριος, το στήριγμα των αδυνάτων και η ελπίς των πτωχών, ο ελευθερωτής των ανθρώπων εκ του βάρους της αμαρτίας, να ενισχύσει πάντας τους δοκιμαζομένους αδελφούς ημών, προσφέρων εις αυτούς παράκλησιν εν ταις δοκιμασίαις αυτών, τόσον όσον αφορά εις τα υλικά αγαθά, τα οποία στερούνται ένεκα της οικονομικής κρίσεως του πλανήτου ημών, όσον και πνευματικήν δύναμιν δια να αντεπεξέλθουν εις τας σκληράς δοκιμασίας του καθημερινού βίου και του πνευματικού αυτών αγώνος».

Xristougennon 2a

Xristougennon 3

Xristougennon 4

Xristougennon 6

Εμφανίσεις: 26990
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!