Μνημόσυνο Αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Α΄

14114

Τελέστηκε, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στη Λευκωσία, Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. κ. Χρυσοστόμου Β΄, με την ευκαιρία του 7ου ετήσιου μνημοσύνου του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Α΄.

Στη Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο παρέστησαν, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Α΄ Γραμματέας της Πρεσβείας της Ελλάδος κ. Ευάγγελος Τσόλκας, η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Λουκαΐδου, ο Αστυνόμος Α΄ κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, εκ μέρους του Αρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου, ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΦ, Υποστάτηγος κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, εκ μέρους του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης κ. Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας κ. Ιωάννης Οικονομίδης, εκπρόσωπος της Σ. Κ. ΕΔΕΚ, πολλοί εκτιμητές του πολύπλευρου έργου και της προσφοράς του και μάλιστα μαθητές του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου, καθώς επίσης συνεργάτες του και οικείοι εκ της πολυμελούς οικογένειάς του.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου στον Καθεδρικό Ναό, ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στο Παλαιό Κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα Λευκωσίας, όπου ευρίσκονται και οι Τάφοι των τελευταίων Αρχιεπισκόπων Κύπρου του 20ου αιώνα.

14115

14116

14117

Εμφανίσεις: 24831
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!