Εορτασμός Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας

om1

Με τις ευλογίες της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας και οι εκτοπισμένοι κάτοικοι του προαστίου της Ομορφίτας μαζί και πολλοί πιστοί, τέλεσαν τον Εορτασμό του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων, στις 5 και τις 6 Νοεμβρίου 2014.

Την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014, στις 6:00 μ.μ. τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο προσωρινό εκκλησάκι του Αγίου Δημητριανού στον περίβολο του οικήματος του Σωματείου «Ομορφίτας», στην ελεύθερη περιοχή του προαστίου Ομορφίτας.

Του Εσπερινού προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους Πρεσβυτέρους π. Κυπριανό, ο οποίος κατάγεται από την Ομορφίτα και είναι εφημέριος στο Μένοικο και τον π. Ιωάννη, εφημέριο στην Αγία Βαρβάρα στο Καϊμακλή.

Παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Νίκος Νουρής, η Κοινοτάρχης Ομορφίτας κ. Άντρη Ελευθερίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Δημητριανού Ομορφίτας κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος και τα άλλα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Την επομένη, 6 Νοεμβρίου 2014, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Όρθρος και Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στην Παλλουριώτισσα, όπου φυλάσσονται η Εικόνα και τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητριανού, Επισκόπου Χύτρων.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, συμπαραστατούμενος από τους ανωτέρω κληρικούς και επίσης τους Ιερείς του Ναού π. Μιχάλη, π. Κυριακό και π. Μαρίνο.

Ο Θεοφιλέστατος τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία τέλεσε δέηση για σύντμηση του χρόνου της δοκιμασίας και της κατοχής και επιστροφής σε όλα τα τουρκοκρατούμενα εδάφη μας σε συνθήκες ελευθερίας και δημοκρατίας.

Επίσης έγινε δέηση για ανεύρεση των προσφιλών μας αγνοουμένων.

Ακολούθως, τελέστηκαν μνημόσυνα για όλους τους κεκοιμημένους και κατεξοχήν όλους όσοι έπεσαν μαχόμενοι ή άμαχοι κατά τα έτη 1958, το 1963 και το 1974, στην περιοχή της Ομορφίτας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσους προσήλθαν και εόρτασαν μαζί μας.

Προσευχόμαστε του χρόνου να αξιωθούμε ελεύθεροι στην Ομορφίτα να τιμήσουμε τον Άγιο Δημητριανό και όλους τους Κυπρίους Αγίους μας.

om

om2

om3

om4

Εμφανίσεις: 42978
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!