Επιδιόρθωσαν εκκλησία με ανακύκλωση ρούχων

pedoula

Γράφει ο Λούκας Πάρπας

Όταν οι κάτοικοι του Πεδουλά αποφάσισαν να μαζέψουν τα παλιά ρούχα που είχαν στα ερμάρια τους για να τα προσφέρουν στην ανακύκλωση και έτσι να έχουν κάποια έσοδα για να μπορέσουν να αλλάξουν την ηλεκτρική εγκατάσταση της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού που ήταν πεπαλαιωμένη και επικίνδυνη, ούτε και οι ίδιοι δεν περίμεναν ότι θα είχαν τόση επιτυχία.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, οι 120 κάτοικοι του ορεινού αυτού θερέτρου μάζεψαν δύο ολόκληρους τόνους με ρούχα που τους ήταν πλέον άχρηστα αλλά σε καλή κατάσταση, τα παρέδωσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης ρούχων και από την εισφορά που έκανε η τελευταία στην κοινότητα, προχωρεί η αλλαγή της ηλεκτρικής εγκατάστασης στην κεντρική εκκλησία του χωριού.

Η υφιστάμενη εγκατάσταση αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε πριν από 80 χρόνια, όταν στις περισσότερες περιοχές του νησιού ο ηλεκτρισμός ήταν είδος πολυτελείας και για πολλούς κατοίκους άγνωστη λέξη.

Η εκστρατεία συλλογής ρουχισμού στον Πεδουλά διήρκεσε περίπου ενάμιση μήνα και σε αυτήν συμμετείχαν όλοι οι κάτοικοι, αλλά και απόδημοι της κοινότητας που κατοικούν σε πόλεις και επισκέπτονται την κοινότητα, κυρίως Σαββατοκύριακα, γιορτές και καλοκαίρια.

Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στο χωριό των 120 κατοίκων, διαμένουν συνήθως πέραν των 1.500 ατόμων, που είναι κυρίως απόδημοι αλλά και ντόπιοι όπως και ξένοι τουρίστες.

Εμφανίσεις: 51938
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!