Αρχαίο μνημείο αναμένεται να κηρυχθεί η εκκλησία του Αγίου Μάμα

r720 Androlikou2Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας κήρυξης της ως αρχαίο μνημείο βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Μάμα στα σύνορα των χωριών Ανδρολίκου και Νέου Χωριού, σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη.

Μόλις γίνει αυτό, τονίζει ο κ. Δημητριάδης, θα καταστεί δυνατή και η συμπερίληψη σχετικών πιστώσεων στον Προϋπολογισμό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ώστε να γίνει ο καθαρισμός και η συντήρηση των υφιστάμενων ερειπίων.

Ο κ. Δημητριάδης απαντούσε σε ερώτηση του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη ότι το εκκλησάκι είναι ερειπωμένο και χρειάζεται αναστήλωση.

Η καμάρα στη δυτική πλευρά είναι ετοιμόρροπη, σημειώνει ο κ. Περδικης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της γύρω περιοχής, επιτήδειοι έσκαψαν πρόσφατα στα θεμέλια της μικρής εκκλησίας, ψάχνοντας για κτερίσματα και θησαυρούς.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης ανέφερε ότι ανεξάρτητα από την κήρυξη του ναού ως αρχαίο μνημείο, λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων έχουν επιθεωρήσει την εκκλησία και έχουν καταγράψει και τεκμηριώσει την υφιστάμενη κατάσταση και έχουν μελετήσει τρόπους για τη λήψη των πρώτων στερεωτικών μέτρων.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ο Υπουργός, από την επιτόπου έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι παρόλο που η εκκλησία είναι ερειπωμένη, δεν είναι ετοιμόρροπη, ωστόσο αυτό δεν θα αποτρέψει το Τμήμα από το να λάβει τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας της.

Εμφανίσεις: 63757
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!