Κύπρου: ''Δεν επιθυμεί ανανέωση συμβολαίου ο Μ.Κεραυνός'' (ΒΙΝΤΕΟ)

cyprus.xrisostomos

Δεν επιθυμεί ανανέωση του συμβολαίου του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας, Μάκης Κεραυνός, επιβεβαίωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β', διευκρινίζοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλει παραίτηση.

Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Κεραυνός υπέβαλε ήδη την παραίτησή του, ωστόσο επισήμως από πλευράς Ελληνικής Τράπεζας δεν υπάρχει ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση.

Ο Μακαριότατος είχε χθες μακρά συνάντηση με τον κ. Κεραυνό, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι είναι δικαίωμα του Συμβουλίου και των μεγαλομετόχων να αποφασίσουν αν θα παραμείνει μέχρι το τέλος του συμβολαίου του ή αν θα φύγει αμέσως.

Ο Μακαριότατος επανέλαβε τη θέση ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να μείνουν σε κυπριακά χέρια και ότι ως μεγαλομέτοχος ενδιαφερόταν για Διοίκηση που να έχει στόχο το όφελος του λαού και όχι το κέρδος, όπως θα είναι, είπε, η επιδίωξη των νέων μεγαλομετόχων.

Σημειώνεται ότι το 45% της Ελληνικής Τράπεζας ανήκει πλέον σε Λευκορώσους και Αμερικανούς επενδυτές.

Η έξοδος ήταν αναμενόμενη όπως είναι πολύ καλά γνωστό στους οικονομικούς κύκλους, ο Μάκης Κεραυνός διαφωνούσε τους τελευταίους μήνες με τις επιλογές και τις προσεγγίσεις των νέων μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας τόσο σε επίπεδο στρατηγικής, όσο και σε επίπεδο επιλογών που έγιναν στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2013 με τη συμμετοχή του hedge fund Third Point και της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών Wargaming.

Οι δύο εταιρείες αποτελούν σήμερα τους βασικούς μετόχους της Ελληνικής Τράπεζας και με την παρουσία τους έχουν ουσιαστικά εκτοπίσει την κυπριακή εκκλησία που έχει σήμερα μικρό ποσοστό στην Ελληνική Τράπεζα.

Εμφανίσεις: 20149
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!