Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο φόρος «πελλάρας»

arxiepiskopos21

Φόρο "πελλάρας" χαρακτηρίζει τα έξοδα για έκδοση διαζυγίων ο Αρχιεπίσκοπος και καλεί τα ζευγάρια να μην χωρίζουν.

Πριν από μερικά χρόνια η γαμήλια δεξίωση αποτελούσε για το ζευγάρι πηγή εσόδων που θα το βοηθούσε στην όσο το δυνατό καλύτερη έναρξη του ανθόσπαρτου βίου του. Σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ακόμη και το μυστήριο φαίνεται ότι κοστίζει πολύ περισσότερο και μάλιστα το κόστος διαφέρει από μητρόπολη σε μητρόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, αν κάποιος χωρίσει και θελήσει να συνάψει νέο γάμο, για να εξασφαλίσει αντίγραφο διαζυγίου θα πρέπει να πληρώσει διαφορετικά στην Μητρόπολη Πάφου και λίγο πιο τουριστικά στη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προχώρησε ένα βήμα χαρακτηρίζοντας με ιδιαίτερα δεικτικό τρόπο τα έξοδα που χρειάζεται να κάνει κάποιος για την εξασφάλιση διαζυγίου, κάνοντας λόγο για φόρο "πελλάρας"

Ο Μακαριότατος μάλιστα δε δίστασε να υποδείξει στους πιστούς που έχουν έρθει εις γάμον κοινωνία ότι έπρεπε να το σκεφτούν πολύ καλά πριν το κάνουν.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι σε περίπτωση που κάποιος για διάφορους λόγους θέλει να συνάψει δεύτερο γάμο ο πέλεκυς θα είναι πολύ πιο βαρύς.

Εμφανίσεις: 27719
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!