Εκδήλωση για την αποπεράτωση της Ι.Μ. Σαλαμιωτίσσης

panagia salamiotissaΕκδήλωση προς τιμή της Παναγίας διοργάνωσε η Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της κοινότητας Τάλας.

Η εκδήλωση που αγκαλιάστηκε από το κοινό περιλάμβανε Θεομητορικούς ύμνους από τη Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου υπό την διεύθυνση του κ. Χρίστου Αριστείδου και ομιλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο.

Ο Πανιερώτατος στην ομιλία του που καθήλωσε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πνευματικό και φυσικό κάλλος της Παναγίας, λέγοντας πως η μεγάλη δόξα της Παναγίας πολλές φορές δεν μας αφήνει να καταλάβουμε – όπως είπε- ποια ήταν η πραγματική ζωή της πάνω στην γη αυτή.

Δεν υπήρξε θλίψη που η Παναγία να μην την έζησε αφού ένιωσε την ορφάνια, ένιωσε την υποδούλωση της πατρίδας της στους Ρωμαίους, ένιωσε τον καημό των προσφύγων με την φυγή της στην Αίγυπτο, έζησε την αχαριστία όλων των ανθρώπων που κατέτρεξαν τον γιο της αντί να τον ευγνωμονούν αλλά έζησε και την μεγαλύτερη θλίψη που μπορεί – όπως είπε- να ζήσει άνθρωπος τον θάνατο και την κηδεία του παιδιού της.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος ανέφερε πως η Παναγία επειδή πέρασε όλες τις θλίψεις μπορεί και να μας καταλάβει, όταν απευθυνόμαστε σ’ αυτήν.

Η εκδήλωση περιλάμβανε και φιλανθρωπικό παζαράκι με μοναστηριακά παρασκευάσματα προς ενίσχυση και αποπεράτωση της Ιεράς Μονής Σαλαμιωτίσσης.

Εμφανίσεις: 33751
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!