Ανήσυχος ο Αρχιεπίσκοπος για την Τράπεζα Κύπρου

arxiepiskopos21

Ανήσυχος για την Τράπεζα Κύπρου δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος διαπιστώνει πόλεμο δύο τάσεων για τον έλεγχό της.

«Δεν πρέπει να επιτραπεί η πώλησή της σε ξένα επενδυτικά ταμεία έναντι πινακίου φακής», διαμηνύει ακόμη ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, δηλώνοντας ότι θα χτυπήσει και την πόρτα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναλυτικότερα, την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου προκαλεί η επανεμφάνιση του φαινομένου των τιτανομαχιών στην Τράπεζα Κύπρου.

«Παρατηρώ δύο τάσεις, ως προ το ποιοι θα ελέγξουν την Τράπεζα Κύπρου. Και αυτό είναι το χείριστο που μπορούν να προσφέρουν στην τράπεζα. Οφείλουν να συνεργαστούν οι πάντες και το Συμβούλιο και η εκτελεστική διοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Πέραν των πιο πάνω, ο Κύπρου Χρυσόστομος, αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να προχωρήσει η Τράπεζα Κύπρου σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ωστόσο την ίδια ώρα θέτει κόκκινες γραμμές.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα ξεπουλήσουμε την τράπεζα έναντι πινακίου φακής, εάν νομίζουν ότι θα έρθουν κάποια fund και να αγοράσουν με ελάχιστα χρήματα την τράπεζα, νομίζω ότι δεν πρέπει να τους επιτραπεί κάτι τέτοιο».

Προς αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε ότι θα επιδιώξει τις επόμενες ημέρες σειρά επαφών με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου και την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ίσως να ενοχλήσω ακόμα και τον Πρόεδρο γιατί είναι υπόθεση όλων μας. Αρκετά έχει υποστεί ο τόπος τούτος. Αρκετοί έχασαν τις περιουσίες τους στις τράπεζες και νομίζω περαιτέρω συρρίκνωση δεν χρειάζεται. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε τον τόπο», τόνισε με νόημα.

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε ότι θα τους συμβουλεύσει να συνεργαστούν όλοι για το καλό της τράπεζας και του τόπου.

Εμφανίσεις: 29792
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!