Τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι εργασίες αναστήλωσης του Αποστόλου Ανδρέα

ana

Αρχίζουν τον Σεπτέμβριο οι εργασίες αναστήλωσης της κατεχόμενης μονής του Αποστόλου Ανδρέα.

Αυτό ανακοινώθηκε ύστερα από συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων στην οικία του Σουηδού πρέσβη στη Λευκωσία.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επίσης ότι στόχος των επαφών αυτών είναι να συντηρηθούν οι ναοί στα κατεχόμενα και τα τεμένη στις ελεύθερες περιοχές.

Ερωτηθείς πόσο θα διαρκέσει η συντήρηση της Μονής, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι τόσο ο χρόνος συντήρησης όσο να συντηρηθεί καλά.

Ευχαρίστησε, παράλληλα, το Μουφτή για τις διευκολύνσεις που παρέχει στις επισκέψεις στις κατεχόμενες εκκλησίες και μοναστήρια.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε ότι πάντοτε ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οσάκις χρειαστεί η παρέμβασή του, αυτή ζητείται.

Από πλευράς του ο Μουφτής δήλωσε ότι στόχος είναι να δώσουν το άπαν των δυνάμεών τους προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των θρησκευτικών ελευθεριών.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη υποστήριξή που του παρείχε στην πρόσφατη επίσκεψή που πραγματοποίησε σε τεμένη στη Λευκωσία.

«Ως οι θρησκευτικοί ηγέτες της Κύπρου και χρησιμοποιώντας την καθαρή γλώσσα της θρησκείας κάνουμε ό,τι το καλύτερο και θα κάνουμε ό,τι καλύτερό για να υποστηρίξουμε την ειρηνευτική διαδικασία στη Κύπρο», ανέφερε ο Μουφτής.

Η επόμενη συνάντηση των δύο θρησκευτικών ηγετών αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εμφανίσεις: 42173
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!