Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Σύντομα θα επανέλθουμε σε αναπτυξιακή πορεία

cyprus.xrisostomos

Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα η ανάπτυξη θα λάβει σάρκα και οστά και ο λαός θα βγει από τη μιζέρια εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, σχολιάζοντας την αναμενόμενη επιστροφή της Κύπρου στις διεθνείς αγορές εντός του έτους.

Σε δηλώσεις μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο για τη γιορτή του Αποστόλου Βαρνάβα, ο Μακαριώτατος είπε ότι η Κύπρος είναι μικρή οικονομία και γι’αυτό εύκολα μπορεί να ανορθωθεί.

«Βλέποντας», πρόσθεσε, «τα οικονομικά της Εκκλησίας που φέτος έχουν βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι και ακούγοντας την Ευρώπη να συγχαίρει την κυβέρνηση για την ανοδική οικονομική πορεία, θεωρούμε ότι τα σημάδια είναι θετικά».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας αγωνίστηκαν με πίστη, πόθο και πείσμα, για να πετύχουν σωστή και λειτουργική λύση, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επέρριψε την ευθύνη στην τουρκική πλευρά, λέγοντας ότι οι Τούρκοι θέλουν δύο κράτη στην Κύπρο και επιθυμούν να δώσουν κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος.

Εμφανίσεις: 40632
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!