Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Θέλουμε η λύση να είναι αμφοτεροβαρής''

arxiepiskopos21

Την αποφασιστικότητα της Εκκλησίας να σταθεί στο πλευρό των αδύναμων πολιτών, να στηρίξει την κυβέρνηση στις προσπάθειες λύσης του εθνικού προβλήματος και να προβεί στη συντήρηση των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε παροικιακή εκδήλωση στο Λονδίνο.

Παρόλα τα προβλήματα, η Εκκλησία δε θα σταματήσει να συμπαρίσταται σε όσους πεινούν, στα άπορα παιδιά και στους αρρώστους, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας πως τα σχετικά κονδύλια δεν πρόκειται να μειωθούν.

Αναφερόμενος στα γενικότερα οικονομικά δεδομένα σχολίασε πως «ο λαός μας ξέρει να ζει και με σπατάλες, αλλά και με τα λίγα».

Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος είναι μικρή οικονομία και επομένως όπως εύκολα πέφτει προς τα κάτω έτσι μπορεί και να ανεβεί προς τα πάνω.

«Είμαι αισιόδοξος και νομίζω ότι θα ζήσουμε και μέρες ανάπτυξης», είπε ο Μακαριότατος. Την ίδια ώρα ο Αρχιεπίσκοπος διαμήνυσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου στέκεται δίπλα στην κυβέρνηση και θα συμβάλλει στο να επέλθει ένα αίσιο τέλος στο εθνικό πρόβλημα.

«Θέλουμε η λύση να είναι αμφοτεροβαρής. Γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δε θα είναι δίκαιη, αλλά θέλουμε να είναι λειτουργική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να καταλάβει η Άγκυρα ότι είναι και προς το δικό της συμφέρον και προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων να είναι λειτουργική η λύση.

Χαρακτήρισε «παραφωνίες» τα όσα ακούγονται από Τούρκους αξιωματούχους περί δυο κρατών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν πρόκειται να δεχθούμε τη διάλυση της πατρίδας μας».

Κάλεσε δε όλα τα κυπριακά κόμματα «να προσγειωθούν, να σταθούν δίπλα στον λαό και να τον υπηρετήσουν σωστά».

Συντήρηση όλων των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα

Μιλώντας για την εκστρατεία συλλογής δωρεών για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα είπε ότι η Αρχιεπισκοπή θέλει τη συντήρηση όλων των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα.

Σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει συντηρήσει όλα τα τεμένη στις ελεύθερες περιοχές και ότι το ίδιο θέλει και για τα χριστιανικά μνημεία στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ανέφερε μάλιστα ότι ζήτησε από τον πρέσβη των ΗΠΑ στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αμερικανού Αντιπροέδρου στην Κύπρο να υπάρξει συνάντησή του και με την Εκκλησία, προκειμένου να ζητηθεί αμερικανική παρέμβαση για να επιτραπεί η συντήρηση των μνημείων στα κατεχόμενα.

Σε ό,τι αφορά την Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα ο Μακαριότατος είπε ότι ελπίζει εντός του επόμενου διαστήματος να αρχίσουν οι εργασίες.

Εμφανίσεις: 41773
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!