Κυρηνείας: ''Θέλω να ξέρω που βρίσκεται και ο τελευταίος Κερυνειώτης''

kirinias

Γράφει ο Λούκας Πάρπας

Σε «στενό» οικογενειακό κύκλο» ένιωσε ότι βρισκόταν χθες ο Μητροπολίτης Κερύνειας Χρυσόστομος κατά τη θεία λειτουργία που τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Επίκτητου στη Μονή Λεμεσού και άνοιξε την καρδιά του.

Στο κήρυγμά του ενώπιον 100 περίπου προσφύγων από το Πέλλα Παϊς, που παρίσταντο στη λειτουργία που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Όμιλος της προσφυγικής κοινότητας, αναφέρθηκε στον διακαή πόθο του για δημιουργία στη Μητρόπολή του καταλόγου με τα ονόματα όλων των προσφύγων της πόλης και επαρχίας Κερύνειας.

«Θέλω να ξέρω πού βρίσκεται και ο τελευταίος Κερυνειώτης… Θέλω να μπορώ στην αρχή της σχολικής χρονιάς, να στέλνω στα νέα παιδιά μας ένα μολύβι, να γράφουν με αυτό τις πρώτες τους λέξεις και να ξέρουν ότι κρατάνε στα χέρια τους δώρο από τον μητροπολίτη τους. Θέλω να στέλνω στη γιορτή κάθε Κερυνειώτη κάρτα με ευχές, όμως δεν μπορώ…» είπε.

Ο Μητροπολίτης απεκάλυψε επίσης ότι στους εκλογικούς καταλόγους που ήδη μελετήθηκαν από την προσφυγική Μητρόπολη δεν βρίσκονται τα ονόματα όλων των Κερυνειωτών που γεννιούνται στην προσφυγιά, ενώ οι κοινοτάρχες της εξ ολοκλήρου προσφυγικής επαρχίας, αδυνατούν να του παραδώσουν λίστες με ονόματα και προσωρινές διευθύνσεις όλων των συγχωριανών τους.

«Πολλά νέα παιδιά που έρχονται στη Μητρόπολη για τα διάφορα χαρτιά που χρειάζονται για την τέλεση του γάμου τους, έρχονται σε επαφή μαζί μου για πρώτη φορά. Τους συστήνομαι, τους λέω ότι είμαι ο Μητροπολίτης τους, πίνουμε μαζί καφέ που τους κερνώ, όμως αυτό δεν είναι αρκετό…», εκμυστηρεύτηκε.

Ο προκαθήμενος της προσφυγικής Μητρόπολης, απεκάλυψε ότι παρά τις δυσκολίες και το λιγοστό προσωπικό της Μητρόπολης, οι προσπάθειες για εντοπισμό και καταγραφή των Κερυνειωτών συνεχίζεται.

Εμφανίσεις: 42060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!