Κύπρου: ''H Εκκλησία θα απορρίψει σχέδιο λύσης που θα καταλύει το κράτος'' (ΒΙΝΤΕΟ)

arxiepiskopos21

Με βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια ψάληκε το πρωί στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου στην Αρχιεπισκοπή, ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγάπης, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και συμπαραστατούμενου του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου.

Πολιτικά μηνύματα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στην Πασχαλινή του εγκύκλιο.

Το ιερό Ευαγγέλιο του εσπερινού της Αγάπης αναγνώσθηκε σε επτά γλώσσες.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης. Το παρόν του έδωσε και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Στυλιανός Νάσης. Πλήθος πιστών παρέστηκε στην Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης.

Στην Πασχαλινή του εγκύκλιο ο Προκαθήμενος της εκκλησίας, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να αγωνιστούν για να αποτρέψουν όσα κακά διαισθάνονται ότι θα προκύψουν και όσα άλλα η βουλιμία του κατακτητή όπως λέγει, θα προβάλει ως νέες διεκδικήσεις.

H Εκκλησία πρώτη θα απορρίψει σχέδιο λύσης που θα καταλύει το κράτος και θα το καθιστά όμηρο της Τουρκίας, διαμηνύει ο Προκαθήμενος της εκκλησίας , προσθέτοντας ότι θα καλέσει και το λαό να πράξει το ίδιο.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να φθάσει ο λαός σε τέτοιο δίλημμα. Για τεσσερακοστή χρονιά υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος, η Ανάσταση του Χριστού γιορτάζεται υπό συνθήκες κατοχής και αβεβαιότητας για το εθνικό μας μέλλον, με αυξημένα προβλήματα λόγω και της οικονομικής κρίσης.

Όσοι βρέθηκαν στην ιερά Αρχιεπισκοπή, μετέβησαν στο Μέγα Συνοδικό και δέχθηκαν Αναστάσιμες ευχές από τον Αρχιεπίσκοπο και ένα κόκκινο αυγό ως ευλογία ανήμερα της Λαμπρής.

Εμφανίσεις: 44718
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!