Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ''Δεν υπάρχει μαγική ράβδος'' (ΒΙΝΤΕΟ)

arxiepiskopos21

Σε δηλώσεις τους στην εκπομπή του ΡΙΚ Από μέρα σε μέρα ανάφερε ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι η Τουρκία πιθανόν να ζητήσει μετά από μερικά χρόνια της λύση της απόσχισης αν δεν είμαστε σε επαγρύπνηση.

Στην συνέχεια ανάφερε ότι τα παθήματα θα πρέπει να μας γίνουν μαθήματα με την Εκκλησία της Κύπρου να έχει εκφράσει τους φόβους της σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό

Δεν υπάρχει μαγική ράβδος που θα φέρει τα πράγματα στη σωστή πορεία και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση σωστή.

Θα πρέπει, όπως ανάφερε, να απεμπολήσουμε αμφότεροι κάποια δικαιώματα για την επιδίωξη της λύσης.

Θα πρέπει να μην φθάσει η λύση λάθος, ανάφερε, σε δημοψήφισμα απλά για να γίνει το δημοψήφισμα αναφέροντάς ότι ένα όχι θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Σχετικά με το κοινό ανακοινωθέν ανάφερε ότι "Δεν είναι αυτό που θέλαμε". Παρόλο που διαχώρισε την θέση του από την αντιπολίτευση (σ.σ. ΔΗΚΟ) ανάφερε ότι υπάρχουν ορισμένα σκοτεινά σημεία στη Συμφωνία για την Κοινή Διακήρυξη.

Όπως είπε έχει επαναλάβει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας πολλές φορές όπως είπε στην εκπομπή ότι δεν πρέπει "Να δώσουμε αφορμή στους Τούρκους".

Ζωτικής σημασίας για την Εκκλησία είναι το θέμα των εποίκων και του Εδαφικού.

Τόνισε στην εκπομπή ότι η όποια συμφωνία έγινε με προηγούμενους προέδρους δεν πρέπει να δεσμεύει τη τωρινή κυβέρνηση.

Σχετικά με την Οικονομία ανάφερε ότι πολλοί επενδυτές προσέγγισαν την Εκκλησία για επενδύσεις στην Κύπρο.

Η Εκκλησία όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προσπάθησε για επενδύσεις αλλά δεν κατάφερε να πάρει το δάνειο για τις επενδύσεις για αυτό και το λόγο ενοικίασαν χωράφια σε επενδυτές για να κάνουν φωτοβολταϊκά ενώ ανάφερε και για άλλες επενδύσεις.

Αναφορές έκανε σχετικά με τις αποφάσεις της Πανορθόδοξης συνόδου που έγινε στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Σημαντική αναφορά έκανε σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σχετικά με την διεκδίκηση του Κατάρ από 2 Πατριαρχεία στην Σύνοδο.



Εμφανίσεις: 40151
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!