Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε εκκλησία στα Λατσιά (ΒΙΝΤΕΟ)

latsiaΤης Ευγενίας Σέργη

Στις 25 Φεβρουαρίου 2012 οι πρόσφυγες στην Αυτοστέγαση Αρχαγγέλου Μιχαήλ έκλαιγαν μπροστά στην κάμερα του ΑΝΤ1 για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης της εκκλησίας τους.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, εξακολουθούν να βρίσκονται στην ίδια θέση.

Κλαίγοντας λένε πως η εκκλησία βρίσκεται στο έλεος νυχτοβατών οι οποίοι σπάνε τζάμια και καταφεύγουν σε ιεροσυλίες, ενώ ο ιερός χώρος μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο, ενώ ακόμη βρίσκεται στη θέση της η Αγία Τράπεζα.

Τα στασίδια, οι εικόνες και τα ιερά σκέυη έχουν μεταφερθεί στη νέα εκκλησία, η οποία κτίστηκε σε απόσταση εκατό μέτρων από την παλιά.

Οπως λενε οι κάτοικοι, η παλιά εκκλησία θα μπορούσε να μείνει ανοικτή τουλάχιστον για προσκύνημα ή να κατεδαφιστεί και στο σημείο του ιερού να κτιστεί μικρό εκκλησάκι.

Σύμφωνα με αρμοδίους, η απόφαση για κατεδάφιση της εκκλησίας, λήφθηκε το 1996 από την Ιερά Αρχιεπισκοπή και την Επαρχιακή Διοίκηση, αφού αυτή κρίθηκε ακατάλληλη για την ασφάλεια των πιστών.


Εμφανίσεις: 55151
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!