Χριστούγεννα μακριά από την Κερύνεια

kyr3

Με την αρμόζουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε και φέτος την μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού η Ιερά Μητρόπολις Κυρηνείας.

Η Α.Π. ο Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον Εσπερινό και τέλεσε την Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου εις τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάμμαρι, όπου και ομίλησε καταλλήλως προς το εκκλησίασμα.

Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος ετόνισε ιδιαιτέρως το μεγαλείο της αγάπης του Θεού, ο Οποίος αφικνούμενος από αυτή την άπειρη αγάπη προς το πλάσμα Του, ήλθε στη Γη «μορφήν δούλου λαβών, εν ομοιώματι ανθρώπων γενόμενος».

Φανέρωσε όλα τα χαρακτηριστικά της θυσιαστικής προσφοράς του Θεού προς τον Άνθρωπο και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν αυτή την αγάπη, να εφαρμόσουν στη ζωή τους κάθε πτυχή και μορφή αυτής της αγάπης.

Εν κατακλείδι ευχήθηκε σύντομα ο Θεός να φανεί ίλεως δια τας αμαρτίας και να αξιώσει τους εκτοπισμένους να επιστρέψουν πίσω στις πατρογονικές τους εστίες, και ιδιαιτέρως πίσω στην πόλη και επαρχία της Κερύνειας.

Τέλος μετά το πέρας της Λειτουργίας διένειμε το αντίδωρο ανταλλάξας εόρτιες ευχές μετά των παρευρέθέντων εκπροσώπων των Αρχών και του εκκλησιάσματος.

kyr1

kyr2

kyr4

Εμφανίσεις: 57415
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!