Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:"Θ' ανατείλουν καλύτερες ημέρες"

kypr1

Αισιοδοξία εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ΄Β , κατά τη δοξολογία για τη νέα χρονιά.

Παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε εδώ και δύο χρόνια, είπε, ο λαός μας έχει αρκετές δυνάμεις και ο νέος χρόνος θα είναι καλύτερος απο τον περσινό.

Εξέφρασε την ελπίδα όπως βρεθεί λύση στο εθνικό μας ζήτημα.

"Η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να καταλήξουμε στη λύση του κυπριακού προβλήματος που θα μας απαλλάσει απο την τουρκική κατοχή και θα επανενώσει την πατρίδα μας".

Για να το πετύχουμε αυτό, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, πρέπει να στοχεύουμε προς μια κατεύθυνση προς εκείνη που δημιουργεί λύση διαρκή, βιώσιμη και μόνιμη.

Υπάρχουν πρόσθεσε σκέψεις για το πως θα χειριστούμε το θέμα. "Εμείς δεν έχουμε σχέδιο ΄Β.

Ένα είναι το σχέδιο, να απαλλαγούμε απο την κατοχή και να επανενώσουμε την πατρίδα.

Παρέπεμψε στις αρετές του κυπριακού Ελληνισμού και τόνισε, πως η Εκκλησία θα εργαστεί σκληρά για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Στη δοξολογία, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος παρέπεμψε στην κρισιμότητα της νέας χρονιάς, λέγοντας ότι αυτός ο χρόνος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για την προκοπή και ευημερία όλων μας, ν’ αποβεί όπως τον έχουμε προγραμματίσει και να τελειώσει μ’ αποτελέσματα θετικά.

Ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου, μετέφερε τις ευχές της μητρός πατρίδος στον κυπριακό Ελληνισμό.

Εμφανίσεις: 47723
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!