Αναφορές Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο 35ο Θεολογικό Συνέδριο

kypr1

Το κυπριακό, η μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου, η εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ορθοδοξία, ιδιαίτερα στα αραβικά κράτη ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν το συνέδριο της Παγκύπριας Ένωσης Ελλήνων Θεολόγων, στη Λευκωσία.

Στις δύσκολες μέρες που περνά ο ορθόδοξος πληθυσμός στα κράτη της Αραβικής άνοιξης, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του συνεδρίου της Παγκύπριας Ένωσης Ελλήνων Θεολόγων.

Κύριος ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος ανέλυσε τον εθναρχικό ρόλο της εκκλησίας της Κύπρου, στη διατήρηση του ελληνισμού στη νήσο.
 
Στο ρόλο που διαδραματίζει η εκκλησία στην κυπριακή κοινωνία, αναφέρθηκε με το δικό του χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Κενεβέζος.
 
Από το βήμα του συνεδρίου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε και τους φόβους του για τουρκοποίηση της Κύπρου, ενώ συνεχάρη τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη στάση που τηρεί, επιμένοντας σε ένα κοινό ανακοινωθέν που θα καθορίσει τη σωστή βάση των συνομιλιών.
 
Είναι σημαντική, κατέληξε, η αλλαγή πορείας πλεύσης και ο επαναπροσδιορισμός του κυπριακού προβλήματος, ως πρόβλημα εισβολής.


Εμφανίσεις: 55100
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!