Κύπρου για Μαντέλα: ''Ο βίος του αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα της αξιοπρέπειας''

kiprou1

Συλλυπητήριο μήνυμα στον Επίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για το θάνατο του πρώην ηγέτη της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Στο μήνυμα αναφέρει ότι με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκε η Εκκλησία της Κύπρου το θάνατο του μεγάλου ηγέτη, του οποίου τα έργα και τα λόγια έχουν αποτελέσει έμπνευση για το έθνος του και για ολόκληρο τον κόσμο.

Αναφέρει ακόμη ότι μπορεί ο Μαντέλα να μην είναι πλέον μαζί μας αλλά θα ζει στις καρδιές μας και τις ψυχές μας αιώνια.

"Ο Νέλσον Μαντέλα έχει αποτελέσει παράδειγμα και πρότυπο δικαιοσύνης, ελευθερίας και ειρήνης και ολοκληρός του ο βίος αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα της αξιοπρέπειας. Θα συνεχίσει να εμπνέει την ανθρωπότητα με τους αγώνες, τη σοφία και τις αρχές του", σημειώνει στο μήνυμά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Αναφέρει τέλος ότι οι αξίες και οι ιδέες του Νέλσον Μαντέλα αποτελούν παράδειγμα για τους Ε/κ και τους Τ/κ που αγωνίζονται να βρουν τον τρόπο για να ζήσουν ειρηνικά και σε αρμονία και καταλήγει: "η άποψη του Νέλσον Μαντέλα για τον "άλλο" θα μας δείξει το δρόμο".

Εμφανίσεις: 49998
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!