Ικανοποιημένη η Εκκλησία για την Ελληνική Τράπεζα (ΒΙΝΤΕΟ)

hellenic bank

Του Κυριάκου Κυριακίδη

Η Εκκλησία της Κύπρου χαιρετίζει με ικανοποίηση, την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης της Ελληνικής Τράπεζας. 

Πρόκειται, δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής της Ελεγκτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Κύπρου, Γιάννος Χαριλάου, για την καλύτερη εξέλιξη που σημειώθηκε στον τραπεζικό τομέα, τους τελευταίους εννέα μήνες και σηματοδοτεί την έναρξη της ουσιαστικής επανεκκίνησης της οικονομίας. 

Η επόμενη μέρα στέλλει πολλά μηνύματα αισιοδοξίας εντός και εκτός Κύπρου, τονίζει. 

Οπως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, ικανοποίηση υπάρχει και από το γεγονός ότι με την μετατροπή του σημαντικού αριθμού, των αξιογράφων και των χρεογράφων του Ομίλου Ελληνικής, η συμμετοχή της Κυπριακής Εκκλησίας στη μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας θα αυξηθεί σημαντικά, από το 7% όπου έχει μειωθεί σήμερα, μείωση που σημειώθηκε λόγω της εισδοχής, με την ανακεφαλαιοποίηση, των τριών νέων μεγαλομετόχων: Του αμερικανικού επενδυτικού ταμείου Third Point που σήμερα κατέχει 30%, της εταιρείας Λευκορωσικών συμφερόντων Wargaming με επίσης 30% και της Δήμητρα Επενδυτικής με 15%. Αντιστοίχως, θα μειωθεί η συμμετοχή των τριών νέων μεγαλομετόχων. 

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα άντλησε, για ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, 358 εκατομμύρια ευρώ, υπερκαλύπτοντας κατά 64 εκατομμύρια το κεφαλαιακό έλλειμμα των 294 εκατομμυρίων που της είχε επιβληθεί στη βάση του ακραίου σεναρίου της Pimco.

Εμφανίσεις: 57123
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!