Προσεγγίζει Κύπριους του εξωτερικού ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

arxiepiskopos21

Χρυσή τομή για να καλυφθεί το κενό των 40εκ. ευρώ περίπου που χρειάζεται η Ελληνική Τράπεζα για να πιάσει τον κεφαλαιακό στόχο των 294εκ. ευρώ ψάχνει ο Αρχιεπίσκοπος μέσω επιφανών αποδήμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος προσέγγισε επιφανείς Κύπριους του εξωτερικού οι οποίοι φαίνεται αρχικά να συναινούν σε συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου με στόχο οι όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι να μην έχουν ποσοστό που να ξεπερνά το 10% και κατ’ επέκταση να έχουν τον έλεγχο της τράπεζας.

Στις σκέψεις της τράπεζας, φαίνεται να είναι και η μετατροπή σε μετοχές των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου 2 τα οποία προέκυψαν από εθελοντική μετατροπή Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου Αόριστης Διάρκειας και τα οποία υπολογίζονται σε 120εκ. ευρώ περίπου.
Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Ελληνική Τράπεζα ήταν έντονο αφού πέραν από τον επενδυτικό οίκο Third Point, οι πληροφορίες μιλούν και για ενδιαφέρον από άλλους μεγάλους οίκους όπως Abu Dhabi Capital και York Capital.

Εφόσον ευδοκιμήσουν τα σχέδια, αποφεύγεται και το ενδεχόμενο υποχρεωτικής μετατροπής ομολόγων κάτι που μπορεί να εκλαμβανόταν και ως bail-in.

 

Εμφανίσεις: 47076
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!