Ικανοποίηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την τροποποίηση του νόμου περί διεξαγωγής εράνων

kiprou1

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής Ησαΐας εξέφρασε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την ευαρέσκεια, τόσο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου όσο και των μελών της Ιεράς Συνόδου για την τροποποίηση του νόμου περί διεξαγωγής εράνων.

«Αυτό πιστεύουμε ότι θα βάλει τροχοπέδη στους πολλούς παράνομους εράνους, οι οποίοι ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία και την κυπριακή Εκκλησία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θα κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις μέσω του νομικού συμβούλου της Εκκλησίας και θα δώσουμε τη δυνατότητα για μια καλύτερη συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και των κοινωνικών θεσμών. Πιστεύω ότι μετά τη συζήτηση που ακούσαμε και τις τροποποιήσεις που προτείνονται, θα ελεγχθεί το φαινόμενο των παράνομων εράνων και ως Εκκλησία είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να συνεισφέρουμε στο να γίνει τελικά ένας νόμος, ο οποίος να μας απαλλάξει από τη μάστιγα των παράνομων εράνων στην Κύπρο», συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς αν η Εκκλησία θα χρειάζεται άδεια από την Πολιτεία ή από μόνη της θα μπορεί να διενεργεί εράνους, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταμασσού είπε ότι εντός των ιερών ναών και του περιβόλου αυτού δεν θα χρειάζεται, αλλά αν χρειάζεται οποιοσδήποτε άλλος έρανος, σίγουρα θα χρειάζεται άδεια.

Εμφανίσεις: 49544
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!