Ταμασού Ησαϊας: ''Η ενότητα των ορθοδόξων σφυρηλατείται με τέτοιες πράξεις'' (ΦΩΤΟ)

DSC 0201 

Του Αιμίλιου Πολυγένη | Κύπρος

Με μεγαλοπρέπεια και κλίμα συγκίνησης τελέστηκε ο Eσπερινός με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου ξύλινου ρουμανικού ναού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Αγία Κυριακή και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρουμάνο.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τούλτσεα κ. Βησσαρίωνας, συγχοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαϊα.

Στον εσπερινό συμμετείχαν επίσης ιερείς της Μητροπόλεως, καθώς και πλήθος πιστών από την Ρουμανία που ζουν και εργάζονται στη Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας, ο οποίος όπως ανέφερε ο κ. Ησαϊας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση της Μητροπόλεως απέστειλε ως εκπρόσωπο του, στο πνευματικό αυτό γεγονός, τον αγαπητό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τούλτσεα.

"Ο ναός αυτός είναι οφειλόμενο χρέος της Μητροπόλεως προς το σκληρά εργαζόμενο ρουμανικό ποίμνιο το οποίο εργάζεται όχι μονο για την δική του επιβίωση, αλλά και για την προοδο και ευημερία της Κυπριακής Δημοκρατίας", τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ησαϊας ανέφερε ότι "οι Ορθόδοξοι είναι μια οικουμενική χριστιανική κοινότητα, εφόσον αποτελούμε μέλος του σώματος του Ιησού Χριστού."

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο ναός βρίσκεται εντός του περιβάλοντα χώρου της Μητροπόλεως, μεταξύ άλλων τόνισε πως "η ενότητα και η αδελφοσύνη μεταξύ των ορθοδόξων σφυρηλατούνται με τέτοιες πράξεις!"

Αύριο, Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν οι επίσημες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις.

DSC 0169

DSC 0174

DSC 0175

DSC 0178

DSC 0180

DSC 0182

DSC 0185

DSC 0187

DSC 0189

DSC 0193

DSC 0205

DSC 0206

DSC 0207

DSC 0208

DSC 0210

DSC 0213

 

Εμφανίσεις: 80616
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!